Guvernul Japoniei, remaniat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul Japoniei, remaniat

Externe 03 August 2017 / 13:41 299 accesări
Premierul japonez Shinzo Abe

Premierul japonez Shinzo Abe

Premierul japonez Shinzo Abe a procedat joi la o remaniere a guvernului, numind noi miniștri la Apărare și Afaceri Externe, în tentativa de a restabili încrederea în executivul său, aflată în cădere liberă, transmite AFP. Ministru al Apărării a fost desemnat Itsunori Onodera - care a mai deținut această funcție în urmă cu câțiva ani -, după demisia lui Tomomi Inada săptămâna trecută. Portofoliul Externelor îi revine lui Taro Kano, care îi ia locul lui Fumio Kishida, în funcție de la sfârșitul lui 2012. Kishida, care va deține un post important în Partidul Liberal-Democrat (PLD) prezidat de Abe, este adesea considerat ca vizând preluarea formațiunii în viitor.

Premierul Abe i-a păstrat în executiv pe doi dintre „locotenenții” săi cei mai fideli de la revenirea sa la putere, la finele lui 2012, mai precis pe vicepremierul și ministru de finanțe Taro Aso și pe purtătorul de cuvânt Yoshihide Suga. Din guvern va face parte în continuare și Hiroshige Seko, ministru al comerțului și industriei, în funcție de un an.

După o serie de precedente neplăcute, Abe „a ales mai degrabă persoane experimentate, veterani, pentru că dorește la maximum să evite gafele de limbaj”, a comentat un analist politic la postul NHK. Căderea vertiginoasă în sondaje a guvernului Abe a fost provocată nu doar de greșeli, ci și de comportamentul premierului, după cum subliniază presa, inclusiv cea care i-a fost favorabilă la început. Pe lângă suspiciunile de favoritism față de prieteni, i se reproșează prim-ministrului Shinzo Abe, care dispune de o majoritate zdrobitoare în parlament, impunerea unor legi controversate cu privire la apărare și securitate, dar și atitudinea arogantă afișată.12
Pagina a fost generata in 0.1929 secunde