Guvernul marchează Ziua Mondială a Siguranței Pacientului

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Guvernul marchează Ziua Mondială a Siguranței Pacientului
Sănătate 17 Septembrie 2019 / 15:14 1291 accesări 2 comentarii

Palatul Victoria se va colora în portocaliu, în această seară, începând cu ora 19.30, pentru a marca Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.

„Este foarte important pentru pacienți să beneficieze, pe lângă investiţiile pe care le-am făcut în achiziţia de aparatură medicală performantă, și de utilizarea corectă a tehnologiilor şi instrumentelor, astfel încât oamenii să primescă îngrijiri medicale în condiţii de siguranţă",a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă.

Guvernul susține Campania de informare "Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă", demarată astăzi de Ministerul Sănătății prin direcțiile de sănătate publică, și care are drept scop realizarea unui act medical mai sigur.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a lansat programul WHO Patient Safety privind siguranţa pacientului în 2004, program care îşi propune să coordoneze, să difuzeze şi să accelereze îmbunătăţirea siguranţei pacienţilor în întreaga lume.

Ziua Mondială pentru Siguranţa Pacientului a fost creată pentru a facilita dezvoltarea politicilor şi practicilor privind siguranţa pacienţilor în toate statele membre ale OMS şi pentru a acţiona ca o forţă majoră la îmbunătăţirea siguranţei acestora.

Loading...

2 comentarii

SICTIR 19:09:05 / 17 Septembrie 2019
SICTIR Romania

SIGURANTA DIPLOMELOR pentru prosti de la facultatile pentru prosti... Cta, ARAD, Oradea, Galati, Sibiu, Brasov, privati.... cu dr de legat care deschid orice oriunde, isi bat joc de oameni si ar trebui bagati la inchisoare DAR n au frica de nimic. Mai rau ca n comuna primitiva.

aurel 08:02:03 / 18 Septembrie 2019
se sarbatoreste acolo unde se ingrijeste

Te plesneste risul ,mai fac si misto de noi ,asta este sistem de sanatae cu incompetenti ,corupti,necivilizati ,parca marirea salariilor a adus si mai multa bataie de de joc ptr ca dat apa la moara ,daca ameninta cu plecarea repede de frica se vor umfla salariile in detrimentul bolnavilor, a dotarii spitalelor cu aparatura si medicamente si a construirii unora noi .Cum sa mai ajunga daca toti banii din bugetele spitalelor se duc pe salarii (s-au inmultit masinile de lux in parcari la spitale caci acum pot fi justificate).Rata de mortalitate e enorma fata de restul UE mai ales la nou nascuti si virstnici(care nici nu mai sint luati in seama peste o virsta ) si noi sar batorim ziua ingrijirii pacientului ,mai vedem noi la vot .Cinste celor care inca mai fac treaba cu constiinciozitate in acest domeniu greu incercat si nu lasa totul sa plece afara.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1913 secunde