Guvernul propune sistarea vânzării locuințelor ANL

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul propune sistarea vânzării locuințelor ANL

25 Octombrie 2016 / 11:38 1692 accesări
Vicepremierul Vasile Dîncu

Vicepremierul Vasile Dîncu

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat marţi, la Carei, că locuinţele ANL pentru tineri nu se mai vând, statul având nevoie de o rezervă de locuinţe sociale şi pentru urgenţe.

"ANL n-o să se mai vândă pentru că avem nevoie de locuinţe sociale. După părerea mea, ideea aceasta că vindem locuinţele şi după aceea cu banii rezultaţi construim altele, nu a funcţionat. În momentul în care banii ajung la buget nu ţi-i mai dă nimeni înapoi", a declarat Dîncu.

El a explicat, pentru AGERPRES, că trebuie să existe în fiecare oraş o rezervă de locuinţe pentru urgenţe, dând exemplul cazului exploziei de la Bistriţa, când au trebuit mutate 50 de familii.

El consideră că tinerii trebuie să se gândească la ANL ca la nişte locuinţe temporare, de unde să se mute peste o perioadă.

"Vom stimula în continuare şi ajutorul pentru tineri, pentru prima casă. Tot timpul vin generaţii de tineri care au nevoie de asta, oamenii după ce îşi cresc veniturile se pot muta din aceste locuinţe, au posibilitatea să îşi ia un credit, să îşi construiască locuinţa proprietate personală aşa cum şi-o doresc, creşte familia, nu mai poţi să stai cu doi sau trei copii într-un apartament de două camere", a spus Dîncu.

Noua lege a locuinţelor va fi finalizată în această toamnă, după care va fi înaintată Parlamentului pentru adoptare.12
Pagina a fost generata in 0.166 secunde