Guvernul Rusiei a avut contacte cu membri ai echipei lui Donald Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul Rusiei a avut contacte cu membri ai echipei lui Donald Trump

10 Noiembrie 2016 / 22:13 276 accesări
Serghei Riabkov

Serghei Riabkov

Guvernul Rusiei a avut contacte în campania electorală cu membri ai echipei politice a republicanului Donald Trump, ales preşedinte al SUA, anunţă Sergei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de Interfax, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Acuzat în campania electorală de candidata democrată Hillary Clinton că ar fi dirijat de Rusia după ce l-a lăudat pe preşedintele Vladimir Putin, Donald Trump a negat orice legătură cu Moscova.

Însă Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, a confirmat joi că au existat unele contacte, o declaraţie ce riscă să îl pună într-o situaţie delicată pe viitorul preşedinte al SUA.

"Au existat contacte", a afirmat Riabkov. "Facem acest lucru şi l-am făcut în campania electorală", a adăugat oficialul rus, precizând că legăturile vor fi continuate.

"Evident, îi cunoaştem pe cei mai mulţi dintre oamenii aflaţi în anturajul lui Donald Trump. Aceşti oameni au fost mereu în centrul atenţiei în Statele Unite şi au ocupat funcţii de rang înalt. Nu pot spune că toţi, dar unii au avut contacte cu reprezentanţi ai Rusiei", a subliniat Serghei Riabkov.

Rusia începe să analizeze modalităţi de a crea canale formale pentru a comunica cu viitoarea Administraţie Donald Trump, a spus Riabkov.

Echipa lui Donald Trump nu a comentat deocamdată informaţiile.

În octombrie, Administraţia Statelor Unite a formulat acuzaţii oficiale la adresa Rusiei privind o serie de atacuri cibernetice care au vizat servere ale Partidului Democrat în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale şi legislative. În ultimele luni, oficiali americani au semnalat că atacurile cibernetice au fost efectuate de hackeri susţinuţi de Administraţia de la Moscova, scopul posibil fiind de a perturba campania în care candidata democrată la funcţia de preşedinte, Hillary Clinton, s-a confruntat cu republicanul Donald Trump. "Avem motive să credem, date fiind scopul şi sensibilităţile acestor eforturi, că aceste activităţi puteau fi autorizate doar de oficiali de rangul cel mai înalt din Rusia", a transmis Administraţia SUA. Comunicatul comun al Departamentului pentru Securitatea Internă şi al Biroului directorului serviciilor de informaţii a atribuit atacurile serverelor unor companii ruse. "Aceste furturi de informaţii şi dezvăluiri au rolul efectuării unor ingerinţe în procesul electoral din SUA. Suntem în măsură să atribuim aceste activităţi Administraţiei Rusiei", preciza comunicatul. Preşedinţia Rusiei a calificat drept "absurde" acuzaţiile Statelor Unite.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.4488 secunde