Guvernul Rusiei va extinde sprijinul acordat industriei auto

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Guvernul Rusiei va extinde sprijinul acordat industriei auto

15 Ianuarie 2016 / 15:02 471 accesări

Guvernul Rusiei va extinde sprijinul acordat industriei auto, a anunțat vineri premierul Dmitri Medvedev, transmit RIA Novosti și Reuters.

„Dacă înainte au existat planuri de reducere a sprijinului pentru industria auto, acestea nu pot fi realizate acum. A fost luată o decizie ce vizează nu doar menținerea sprijinului, ci extinderea lui. Propunerile au fost pregătite”, a afirmat oficialul rus.

Acesta a adăugat că în bugetul pe 2016 trebuie operate reduceri masive de cheltuieli și o serie de proiecte trebuie abandonate.

„Vom analiza ce cheltuieli pot fi reduse și, din păcate, de data asta se vor realiza diminuări semnificative”, a explicat Medvedev.

Vânzările de mașini noi în Rusia au scăzut anul trecut cu 36%, la 1,6 milioane unități, numai în decembrie declinul fiind de 45,7%, a anunțat, joi, Joerg Schreiber, președintele Association of European Businesses (AEB).

Anul acesta, livrările pe piața rusă ar urma să scadă cu 4,7%, la 1,53 milioane de vehicule, a estimat Joerg Schreiber.

Rusia trece în prezent printr-o criză economică provocată de scăderea prețului la petrol și sancțiunile impuse de Occident pentru implicarea Moscovei în criza din Ucraina.

Puterea de cumpărare a gospodăriilor a fost afectată, fapt care s-a resimțit și pe piața auto.

Taguri articol


12