Guvernul „tehnocrat“ face jocurile pre-alegeri pentru PNL?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Avertizare lansată de social democrați

Guvernul „tehnocrat“ face jocurile pre-alegeri pentru PNL?

Politică 19 Februarie 2016 / 13:38 408 accesări
Președintele PSD, Liviu Dragnea:

Președintele PSD, Liviu Dragnea: "Susţinem Guvernul Cioloş atât timp cât avem certitudinea că va pregăti în mod corect şi nepărtinitor alegerile din 2016"

Social democrații ar putea iniția o moțiune de cenzură ce poate duce la căderea Guvernului, având în vedere că subalternii lui Dacian Cioloș au exmatriculat nouă prefecți în ceea ce pare a fi o primă etapă dintr-o campanie masivă de epurare a reprezentanților Executivului în teritoriu instalați pe vremea lui Victor Ponta. Pe principiul "nu e important cine votează, vital este cine numără sufragiile", PSD susține că prefecții pot influența decisiv rezultatul alegerilor, având în vedere că ei sunt direct responsabili de întocmirea listelor cu președinții și vicepreședinții secțiilor de votare, dar și de desfășurarea în bune condiții a tururilor de scrutin. În atare condiții, social democrații au arătat guvernanților cartonașul galben, subliniind că sunt cu ochii pe manevrele care sunt executate la cel mai înalt nivel al prefecturilor.

Amintim că, încă de la negocierile pentru formarea Cabinetului Cioloș, una dintre condițiile impuse de liberali pentru susținerea parlamentară a fost legată de curățarea administrației de oamenii impuși de PSD. La acea vreme, președintele social democraților a anunțat că va vota noul Executiv, mai ales după ce a primit promisiunea premierului de acum al României că nu se va trece la epurări politice. "Prefecţii şi subprefecţii sunt funcţionari publici, nu sunt membrii niciunui partid, nici PSD, nici UNPR, nici ALDE. N-am simţit, n-am văzut la domnul Cioloş o dorinţă de a proceda la epurări", spunea la acea vreme Dragnea. Acum, premierul ar trebui să se poarte cu mănuși, având în vedere că un nou val de concedieri printre prefecți ar putea lăsa Executivul fără susținere parlamentară și, implicit, Cioloș ar putea fi al doilea prim-ministru concediat de Legislativ din istoria post-decembristă a României.

Și dacă nu vine demiterea Guvernului, lui Cioloș i se cere, tot din partea PSD, măcar o remaniere de primăvară. Liderul PSD, Liviu Dragnea, spune că premierul ar trebui să remanieze câţiva miniştri, altfel riscă o moțiune de cenzură. "(...) poate brusc, în următoarele zile, în următoarea săptămână, premierul face ceva remanieri, poate că a înţeles că unii nu mai pot rămâne pe acolo, poate îşi schimbă atitudinea", a declarat, vineri, Liviu Dragnea.

Taguri articol


Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1732 secunde