Guvernul va ataca în instanță un decret prezidenţial

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Guvernul va ataca în instanță un decret prezidenţial
Politică 08 Ianuarie 2019 / 21:00 530 accesări 4 comentarii

Guvernul va ataca în contencios administrativ decretul preşedintelui Klaus Iohannis prin care a prelungit cu un an mandatul şefului Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale. Surse guvernamentale au precizat pentru MEDIAFAX că Executivul va ataca decretul preşedintelui Klaus Iohannis prin care a prelungit cu un an mandatul şefului Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă, sesizarea urmând să fie depusă în instanţă cel mai probabil în decursul zilei de miercuri.

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat pe 28 decembrie 2018 decretul de prelungire, cu un an, a mandatului generalului Nicolae Ciucă ca şef al Statului Major al Apărării, după ce a respins în şedinţa CSAT propunerea făcută de MApN pentru această funcţie. Ulterior, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Apărării, Gabriel Leş, au acuzat că şeful statului nu a avut bază legală, deoarece propunerea de prelungire a mandatului nu a venit din partea MApN.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că decretul pentru prelungirea mandatului şefului SMG, Nicolae Ciucă, semnat de preşedintele Klaus Iohannis, nu respectă condiţiile de legalitate şi creează premisele unui conflict juridic de natură constituţională.

Ministrul Apărării Gabriel Leş a declarat, după refuzul lui Klaus Iohannis de numire a propunerii MApN în funcţia de şef al Statului Major, că în ianuarie va veni cu o nouă propunere, iar preşedintele putea să prelungească mandatul lui Nicolae Ciucă doar la propunerea ministrului.

Ministrul a mai afirmat că propunerea pentru funcţia de şef al Statului Major a fost Dumitru Scarlat, reprezentantul militar al României la NATO şi UE. Dar pentru ca acesta să poată ocupa funcţia, trebuia să fie şef de Stat Major al unei categorii de forţă sau locţiitor al Statului Major al Apărării. Pentru acest lucru, ministru a propus mutarea sa în funcţia de şef al Statului Major al Forţelor Terestre, deţinută în prezent de generalul maior Ovidiu Uifăleanu, iar acesta din urmă să ia locul generalului Scarlat în poziţia de reprezentantul militar al României la NATO şi UE.

Fostul ministru al Apărării, Mihai Fifor, cataloghează drept delicată situaţia în care se află militarii români, în condiţiile în care mandatul şefului Statului Major al Apărării Nicolae Ciucă a fost prelungit de preşedinte, fără ca ministrul Leş să propună asta sau să existe un aviz de la premier.

Loading...

4 comentarii

PANSESLUTA 10:30:00 / 09 Ianuarie 2019
CĂȚEAUA COCOȘATĂ

La WC JOHANIS încălcarea constituției a devenit ceva banal..Are sprijinul DNA SRI și ...UE ..Se va termina acest COȘMAR o dată cu alegerea unui nou Președintele al României în luna Noiembrie.. Candidatul PSD și ALDE fiind câștigătorul din primul tur...

pentru săpunul DURU 11:12:49 / 09 Ianuarie 2019
CONSTITUTIA ROMÂNIEI

Președintele dispune de importante prerogative: este comandantul suprem al forțelor armate; poate declara, CU APROBAREA PREALABILĂ A P a r l a m e n t u l u i ROMÂNIEI, mobilizarea parțială sau generală a forțelor armate; instituie, potrivit legii, starea de asediu sau starea de urgență etc Președintele acționează, prin excelență, în virtutea art. 92 din Constituție: este comandant suprem al forțelor armate și poate declara, în condițiile prevăzute de alin. 2 al art. 92, mobilizarea generală sau parțială a armatei.

PANSESLUTA 11:43:57 / 09 Ianuarie 2019
CĂȚEAUA COCOȘATĂ

PARANOIA.. ESTE cuvântul care îi caracterizează pe WC JOHANIS...Cu un rânjet de IDIOIT WC JOHANIS ia decizii care fac rău țării noastre și poporului român, cum e și decizia de a bloca ....Armata.!!!!!...EU AM O PROPUNERE .... CREIERUL LUI WC JOHANIS (ATAT CAT MAI EXISTĂ) SA FIE DONAT UNUI CENTRU CE CERCETARE IN DOMENIUL SCHIZOFRENIEI...MAI VOTAȚI UN ASTFEL DE PREȘEDENTE .?????

Săpunul.... duruuu 11:59:58 / 09 Ianuarie 2019
ARICI PANSAT FANATIK BASIST ÎMPUȚIȚ PDL PNL CIUMA NEAGRĂ

Anul acesta trebuie să aducă PDL PNL CIUMA NEAGRĂ și USR , soarta PNTCD... NUMAI astfel vom scăpa țara de dușmanul Nr 1 .... WC JOHANIS SI PDL PNL CIUMA NEAGRĂ. Ei sânt ce-i ce susțin ABUZURILE DIN JUSTIȚIE , CĂMĂTĂRIA băncilor asupra românilor... ABUZURILOR PROCURUOR DNA...Care au ajuns la un nivel incredibil pentru un stat membru UE și NATO ..În care drepturile și libertățile fundamentale ale romanilor au fost și sânt încălcate grav. .NU PUTEȚI VOTA CU UN INDIVID (WC JOHANIS) care susține abuzurile MIZERABILELE comise împotriva românilor..WC JOHANIS un CRIMINAL sadic care pune mâna la inima in momentul cântării imnului de stat, TOT El cel care A CREAT UN HAOS TOTAL într-o țară normală ,care are ce-a mai MARE CREȘTERE ECONOMICĂ ..... WC JOHANIS un TRĂDĂTOR.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Pagina a fost generata in 0.5559 secunde