Hackerii de la Anonymous îi declară război total lui Donald Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hackerii de la Anonymous îi declară război total lui Donald Trump

15 Martie 2016 / 14:33 434 accesări

Rețeaua de hackeri Anonymous i-au promis "război total" lui Donald Trump, favorit la alegerile prezidențiale din Statele Unite în tabăra republicanilor, și a amenințat că îi va "desființa campania". Grupul a postat un clip în care face apel la pirații cibernetici din întreaga lume să atace site-urile de campanie ale acestui politician, relatează marți The Independent și geeko.lesoir.be.

Detestat de unii, admirat de alții, Donald Trump este departe de a se bucura de unanimitate atât în rândul publicului, cât și al presei. Candidatul Partidului Republican în cursa prezidențială pare hotărât să profite și de cea mai mică ocazie pentru a se face remarcat, iar afirmațiile sale șocante -uneori deschis rasiste -au avut ecou: Anonymous a reacționat recent la campania miliardarului.

Atacul a fost lansat din cauza ''campaniei pline de ură'' care ''a șocat nu numai Statele Unite, ci întreaga planetă'', argumentează gruparea de hackeri. ''Spuneți că este ceea ce vrea să audă publicul dvs., dar în realitate nu susțineți nicio cauză, cu excepția propriei lăcomii și puteri", afirmă aceasta într-un comunicat.

Anonymous cere susținătorilor săi să provoace căderea site-urilor lui Donald Trump, să caute și să posteze ceea ce el nu vrea să devină public. ''Trebuie să îi sabotăm campania. Îi încurajăm pe toți care au calculator să participe la această acțiune", adaugă gruparea în apelul lansat hackerilor cibernetici.

Anonymous l-a amenințat deja cu război pe Donald Trump în decembrie, după comentariile sale controversate cu privire la a opri intrarea musulmanilor în SUA. Campania a inclus atacuri cibernetice pe diverse site-uri web, care ''au căzut'' timp de câteva ore, dar fără să provoace daune de durată, amintește The Independent. Gruparea și-a atribuit, de asemenea, spargerea căsuței vocale a dlui Trump, permițând, aparent, scurgerea de mesaje de la jurnaliști și susținători. De această dată, gruparea susține că va pune capăt campaniei candidatului republican.

"Nu este un avertisment, ci o declarație de război", își încheie comunicatul gruparea de hackeri.12
Pagina a fost generata in 0.1915 secunde