Halep, Cîrstea, Begu și Buzărnescu, în echipa de FED Cup a României

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Tenis de câmp / Pentru meciul cu Elveția

Halep, Cîrstea, Begu și Buzărnescu, în echipa de FED Cup a României

Sport 11 Aprilie 2018 / 14:37 378 accesări
În confruntarea de la Cluj-Napoca, suprafața de joc va fi zgura (sursa foto: www.frt.ro)

În confruntarea de la Cluj-Napoca, suprafața de joc va fi zgura (sursa foto: www.frt.ro)

Federația Română de Tenis a anunțat pe site-ul oficial componența echipei de FED Cup care va întâlni Elveția, în meciul din play-off-ul Grupei Mondiale, programat în zilele de 21 și 22 Aprilie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Astfel, căpitanul-nejucător Florin Segărceanu și antrenoarea Alina Tecșor-Cercel le-au nominalizat pe cele mai bune patru tenismene din România în acest moment: Simona Halep (locul 1 WTA), Sorana Cîrstea (34 WTA), Irina Begu (38 WTA) și Mihaela Buzărnescu (40 WTA).

„Avem speranțe mari de la această partidă și pentru mine, pentru echipă, pentru toată România, ar însemna foarte mult să ajungem în Grupa Mondială. Avem noroc că toate fetele sunt sănătoase, trec printr-o perioadă bună și sper să ne adaptăm foarte repede la terenul de zgură din Sala Polivalentă de la Cluj-Napoca astfel încât, la ora meciului totul să fie pregătit, iar sala plină”, a declarat, pentru site-ul FRT, Florin Segărceanu, căpitanul-nejucător al echipei României, în vreme ce antrenoarea echipei, Alina Tecșor-Cercel, așteaptă ca fetele noastre să-și demonstreze valoarea: „Avem în echipă cele mai bune și mai în formă jucătoare din România în acest moment. Jucăm pentru un loc în Grupa Mondială acolo unde, dacă ne uităm la clasament, cu siguranță merităm să fim. Vom juca pe zgură, un alt avantaj pentru echipa noastră, și ne dorim mult ca sala de la Cluj-Napoca să fie plină. Cu siguranță va fi un meci spectaculos”.

Căpitanul nejucător al Elveției, Heinz Günthardt, a convocat doar trei jucătoare pentru meciul cu România: Timea Bacsinszky (locul 46 WTA), Viktorija Golubic (107 WTA) şi Jil Teichmann (136 WTA), așteptând recuperarea tenismenei Belinda Bencic (71 WTA). Dacă Bencic nu va putea juca, atunci Günthardt va chema o a patra jucătoare.

Partida România - Elveția se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă, 21 aprilie, urmând ca duminică, 22 aprilie, să se dispute celelalte două meciuri de simplu și meciul de dublu.

Echipa care va câștiga această întâlnire va juca din sezonul viitor în prima Grupă Mondială a Fed Cup by BNP Paribas.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2159 secunde