Halterofila Loredana Toma, triplă campioană mondială

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Halterofila Loredana Toma, triplă campioană mondială

Sport 04 Decembrie 2017 / 17:43 1490 accesări
Loredana Toma a devenit triplă campioană mondială la Anaheim chiar de Ziua României

Loredana Toma a devenit triplă campioană mondială la Anaheim chiar de Ziua României

Sportiva română Loredana Toma a cucerit trei medalii de aur, în limitele categoriei 63 kg, la Campionatele Mondiale de haltere de la Anaheim (California). Ultima medalie obținută de România la Campionatele Mondiale data din 2011, când Roxana Cocoș a câștigat bronzul la stilul aruncat. De asemenea, ultimul titlu mondial (la total) a fost adus României de Valeriu Calancea, la ediția din 2003.

Toma s-a impus la stilul smuls, cu 109 kg, devansându-le pe Maude Charron (Canada) 102 kg și pe Lina Marcela Rivas Ordonez (Columbia) 101 kg. Mădălina-Bianca Molie a ocupat locul 19, cu 87 kg. La aruncat, tot Toma a fost prima, cu 128 kg, urmată de thailandeza Rattanawan Wamalun 127 kg și de Ordonez 124 kg. Molie a terminat pe 20, cu 105 kg.

La total, Toma s-a impus cu 237 kg, urmată de Ordonez 225 kg și de columbianca Mercedes Isabel Perez Tigrero 225 kg. Molie a terminat pe locul 20, cu 192 kg.

Loredana Toma are 22 de ani, iar palmaresul său cuprinde, în 2012, trei titluri europene la junioare II, trei medalii de argint la Campionatele Mondiale de junioare II plus alte trei titluri europene la junioare I. În aprilie 2013 a obținut trei medalii la Campionatele Europene de senioare, argint la total și la aruncat și bronz la smuls. Au urmat trei medalii europene și în 2014, iar în 2016 o medalie de aur și două de argint la Europenele Under-23. Anul acesta, Loredana Toma a cucerit toate cele trei medalii de aur atât la Campionatele Europene de senioare, cât și la Europenele Under-23.

Palmaresul României la Anaheim a fost completat de bronzul cucerit de Dumitru Captari la stilul smuls, în limitele categoriei 77 kg. El a ratat toate cele trei încercări la stilul aruncat și nu s-a clasat la total. România a participat la Mondialele de la Anaheim cu șase sportivi, iar obiectivul Federației Române de Haltere era de trei medalii și cel puțin una la o probă olimpică (respectiv la total, pentru că la JO nu se acordă medalii la cele două stiluri). La aceste Mondiale au lipsit două țări importante în acest sport, China și Rusia, care sunt suspendate pentru dopaj.12
Pagina a fost generata in 0.8961 secunde