Halterofilul Gabriel Sîncrăian a pierdut bronzul olimpic de la Rio 2016

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Oficial, România a cucerit doar patru medalii la JO 2016

Halterofilul Gabriel Sîncrăian a pierdut bronzul olimpic de la Rio 2016

Sport 13 Octombrie 2016 / 18:02 361 accesări
Gabriel Sîncrăian a rămas doar cu amintirea că a urcat pe podiumul olimpic de la Rio de Janeiro...

Gabriel Sîncrăian a rămas doar cu amintirea că a urcat pe podiumul olimpic de la Rio de Janeiro...

Federaţia Internaţională de Haltere a anunţat joi că halterofilul român Gabriel Sîncrăian a încălcat normele antidoping în cadrul Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro şi a fost descalificat, iar medalia sa de bronz a fost anulată. Într-un comunicat oficial, Federaţia Internaţională de Haltere (IWF) precizează că Sîncrăian a fost depistat pozitiv cu substanţa testosteron, un agent anabolic interzis. Forul de conducere urmează să anunţe sancţiuni suplimentare care vizează participarea la competiţiile viitoare.

Gabriel Sîncrăian a fost suspendat provizoriu la începutul acestei luni, după ce a picat un test antidoping în luna august. Sîncrăian (28 de ani) a concurat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, la categoria 85 kg, şi a obţinut medalia de bronz cu un nou record personal, ridicând mai mult cu 20 de kilograme față de cel mai bun rezultat anterior! Sîncrăian a totalizat atunci 390 kg, după 173 kg la stilul smuls și 217 kg la stilul aruncat.

„Conform regulamentului, Sîncrăian poate fi suspendat pe viață. Dacă nu, următoarea penalizare, conform codului, ar fi de opt ani”, a declarat Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de Haltere şi președintele interimar al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Alături de Sîncrăian, au mai fost descalificaţi alţi trei halterofili: Tomasz Zielinski (Polonia, testat pozitiv la norandrosteron), Izzat Artykov (Kîrgîzstan, la stimulant pe bază de stricnină) și Chagnaadorj Usukhbayar (Mongolia, la testosteron).

În urma retragerii bronzului lui Sîncrăian, România rămâne cu doar patru medalii la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro: una de aur (echipa feminină de spadă), una de argint (tenis, dublu masculin, Horia Tecău şi Florin Mergea) şi două de bronz (canotaj, echipajul feminin de 8+1, şi lupte libere, Albert Saritov, categoria 97 kg). România a participat cu 96 sportivi și 7 rezerve la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.

Citește și:

Halterofilul Gabriel Sîncrăian a fost suspendat provizoriu12
Pagina a fost generata in 0.1812 secunde