HAOS pe aeroport! Ploaia îngheţată împiedică decolarea aeronavelor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

HAOS pe aeroport! Ploaia îngheţată împiedică decolarea aeronavelor

Social 18 Martie 2018 / 15:32 715 accesări

Fenomenul meteorologic de ploaie îngheţată a creat haos pe Aeroportul Bucureşti. Din cauza ploii îngheţate, care aşterne polei pe pistele Aeroportului Otopeni, mai multe curse aeriene au întârzieri destul de mari. "În prezent, nu se decolează", au anunţat reprezentanţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti (CNAB). Cursa Lufthansa de la Frankfurt la Bucureşti a fost anulată.

"În prezent, nu se decolează. S-a dat cu material degivrant, suprafaţa de mişcare a aeroportului şi căile de acces sunt funcţionale. Nu se ştie cât va dura această situaţie”, au explicat reprezentanţii CNAB.

Deciziile referitoare la decolare aparţin piloţilor. Potrivit CNAB, ultimul avion a decolat la ora 14.00.Circulaţia rutieră în Capitală şi mai multe judeţe din ţară se desfăşoară duminică cu dificultate din cauza ploii îngheţate. Circulaţia tramvaielor pe linia 41, blocată pe ambele sensuri din cauza ploii îngheţate. Ploaia îngheţată, un fenomen mai puţin obişnuit, a căzut duminică în Bucureşti. Fenomenul cunoscut şi sub denumirea de "freezing rain" reprezintă un real pericol pentru traficul rutier, dar şi pentru pietoni, avertizează Poliţia.

Conducătorilor auto li se mai recomandă să adapteze maniera de condus la specificul suprafeței carosabile, să evite frânările și accelerările bruște, să păstreze o distanță suficientă față de autovehiculul din față, astfel încât să poată opri în siguranță, în situația în care acesta încetinește sau oprește brusc.12