Harta celor mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată în Europa!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ce şanse sunt ca ele să fie depăşite vara aceasta?

Harta celor mai ridicate temperaturi înregistrate vreodată în Europa!

Vremea 05 August 2018 / 15:28 1425 accesări

Este cod roşu de caniculă în Spania, Portugalia, Croaţia şi Elveţia şi coduri portocalii în 12 state din Europa, dar şi în zilele următoare situaţia va rămâne critică.

Harta temperaturilor maxime din Europa, pe fiecare ţară Harta celor mai ridicate temperaturi din Europa, pe fiecare ţară Harta temperaturilor maxime din Europa, pe fiecare ţară Harta celor mai ridicate temperaturi din Europa, pe fiecare ţară

În Portugalia s-au înregistrat deja 45,2 grade Celsius, una dintre cele mai ridicate temperaturi din istoria ţării. Două treimi din teritoriul Portugaliei continentale este sub avertizare cod roşu, restul sub cod portocaliu.

Meteorologii vorbesc de faptul că zilele următoare s-ar putea depăşi recordul absolut de temperatură înregistrat la nivelul Europei, 48 de grade Celsius, consemnat în Grecia.

Oficial, cea mai ridicată temperatură din lume s-a consemnat pe data de 10 iulie 1913, la Furnace Creek, California, SUA şi ea a fost de 56,7 grade Celsius. În Africa s-au atins 55 de grade în Tunisia, în Asia s-au atins 53-54 grade Celsius, în Australia 50,7 grade, iar în America de Sud 48,9 grade Celsius, în Argentina.

În comparaţie, climatul în Europa s-a dovedit mai blând cu o maximă de 48 de grade Celsius, înregistrată la Atena, pe data de 10 iulie 1977. Cea mai scăzută maximă istorică o are Irlanda, unde termometrul nu a trecut niciodată de 33,3 grade Celsius (26 iunie 1887, Kilkenny Castle). Cea mai ridicata temperatura masurata vreodata in Romania ramane +44,5 grade pe 10 august 1951 la Ion Sion, în judeţul Brăila.12
Pagina a fost generata in 0.1684 secunde