HC Dobrogea Sud înfruntă Dinamo, în primul meci al finalei LN de handbal masculin

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Miercuri, de la ora 18.05, la Sala Sporturilor

HC Dobrogea Sud înfruntă Dinamo, în primul meci al finalei LN de handbal masculin

Sport 15 Mai 2019 / 08:56 573 accesări

Laurenţiu Toma, Ionuţ Rudi Stănescu şi Zvonko Sundovski vor ca HCDS să o detroneze pe Dinamo

Laurenţiu Toma, Ionuţ Rudi Stănescu şi Zvonko Sundovski vor ca HCDS să o detroneze pe Dinamo

Laurenţiu Toma: „Important este să profităm de avantajul terenului propriu”

Laurenţiu Toma: „Important este să profităm de avantajul terenului propriu”

Zvonko Sundovski: „Băieții trebuie să aibă încredere, să facem un pas mai sus”

Zvonko Sundovski: „Băieții trebuie să aibă încredere, să facem un pas mai sus”

Ionuţ Rudi Stănescu: „Suntem pregătiți, din toate punctele de vedere, să câștigăm această finală”

Ionuţ Rudi Stănescu: „Suntem pregătiți, din toate punctele de vedere, să câștigăm această finală”

HC Dobrogea Sud Constanţa va disputa miercuri, de la ora 18.05 (în direct la TVR 1 şi TVR HD), în Sala Sporturilor din Constanţa, primul meci din finala Ligii Naționale de handbal masculin. Confruntarea cu Dinamo Bucureşti, campioana en titre, reprezintă marele examen pentru handbaliştii antrenaţi de Zvonko Sundovski şi Marko Isakovic, echipa constănţeană fiind decisă să obţină mult râvnitul trofeu de campioană.

„Anul acesta am demonstrat că suntem o echipă puternică. Şi Dinamo este un adversar redutabil. Dacă la începutul anului au câştigat Supercupa, ne-am dori să echilibrăm balanţa şi să câştigăm noi campionatul. Acum nu mai contează dacă vor fi două sau trei meciuri. Important este să profităm de avantajul terenului propriu. Vor fi meciuri echilibrate şi diferenţa se va face la concentrare. Noi trebuie să jucăm în echipă. Sunt convins că fanii noștri vor veni la meci în număr mare. Au fost peste tot alături de noi, nu vor rata ocazia de a fi prezenți la finală. Ne dorim să umplem sala până la refuz, să îi auzim doar pe suporterii noștri. Pentru orice jucător să fie în finală este un moment extraordinar. Se joacă un sezon în aceste două sau trei meciuri. Pentru George (n.r. - Buricea) este un moment special. Vă dați seama cât de frumos ar fi să se retragă cu un nou titlu de campion, câștigat cu echipa înființată de noi”, a declarat căpitanul formaţiei constănţene, Laurenţiu Toma.

„O partidă foarte importantă. Dacă noi câştigăm, plecăm cu un avantaj şi atunci șansele sunt şi mai mari să aducem titlul la Constanţa. Suntem într-o formă bună. Dorința noastră este foarte mare ca să câştigăm campionatul. Am muncit tot sezonul, am terminat pe primul loc în play-off, avem două meciuri acasă. Băieții trebuie să aibă încredere”, consideră antrenorul principal Zvonko Sundovski.

Pentru câştigarea titlului, HC Dobrogea Sud trebuie să joace la cel mai înalt nivel, pentru a încheia sezonul cu un rezultat de excepţie, iar trofeul să ajungă la Constanţa. Va fi al patrulea duel HCDS - Dinamo din actualul sezon, iar primele trei s-au încheiat cu victorii pentru echipa bucureşteană. Dar de la ultima întâlnire, din luna decembrie a anului trecut, handbaliştii constănţeni nu au mai cunoscut înfrângerea.

„A venit şi mult aşteptata finala. Mă bucur că într-un timp relativ scurt am reuşit o astfel de performanţă. Cele trei înfrângeri pe care le-am avut cu ei nu cred că mai contează în momentul de faţă. Echipele au suferit modificări, jocul nostru s-a îmbunătățit. Anul acesta nu am pierdut niciun meci în campionatul intern, iar în cupele europene ne-am descurcat chiar foarte bine. Eu zic că, în momentul de față, suntem pregătiți, din toate punctele de vedere, să câștigăm această finală. Vor veni o sută de suporteri ai lui Dinamo la acest meci. Vreau să transmit un mesaj de fair-play către toți suporterii. Au fost ceva probleme în anii trecuți, acum ne dorim ca galeriile să nu umbrească finala. Îmi doresc un spectacol pe teren. Să ne bucurăm împreună de handbal. Ne-am luat toate măsurile impuse de legislaţia din România şi îmi doresc ca să fie un spectacol în teren, nu în tribune”, a declarat președintele Ionuț Rudi Stănescu.

A doua partidă va avea loc la 22 mai, la București, iar dacă va fi necesar, al treilea joc se va desfășura în Sala Sporturilor din Constanţa, la 29 mai.12
Pagina a fost generata in 0.1692 secunde