HC Dobrogea Sud luptă pentru trofeu la Brăila

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
FRH a decis unde se va desfășura Final Four-ul Cupei României la handbal masculin HC Dobrogea Sud luptă pentru trofeu la Brăila
Sport 09 Februarie 2016 / 19:10 784 accesări 0 comentarii
George Buricea visează să câștige Cupa României în orașul său natal, Brăila

George Buricea visează să câștige Cupa României în orașul său natal, Brăila

Calificată spectaculos în Final Four-ul Cupei României la handbal masculin, după două victorii obținute în fața unor echipe din Liga Națională, 39-32 cu Potaissa Turda, pe teren propriu, și 34-30 cu HC Odorhei, în deplasare, HC Dobrogea Sud Constanța a aflat marți locul unde se va lupta pentru trofeu. Federația Română de Handbal a decis ca turneul să se desfăşoare pe teren neutru, iar gazdă a fost desemnată Sala Polivalentă „Danubius” din Brăila. În plus, a fost schimbată şi perioada de disputare a întrecerii, care va fi 16-17 aprilie, după ce inițial se anunțase 13-14 aprilie. Faptul că turneul va avea loc la Brăila le oferă constănțenilor un avantaj, ținând cont că cel mai bun produs al handbalului masculin brăilean, George Buricea, care și-a început cariera la LPS Brăila, este unul dintre jucătorii de bază și unul dintre inițiatorii proiectului de la HC Dobrogea Sud. „Ce poate fi mai frumos decât să câștig Cupa României în orașul meu natal, unde am început handbalul. Toată sala va fi cu noi și ne va ajuta, dar va fi și mai multă presiune asupra mea. Ar fi ceva extraordinar să obținem trofeul. Este o sală măricică, de aproximativ 2.000 de locuri, în care s-a investit destul de mult în ultima vreme. Parchetul, tabela de marcaj, sistemul de lumini - toate sunt noi”, a spus extrema stânga a constănțenilor.

Alături de HC Dobrogea Sud, la startul competiției vor fi Steaua Bucureşti, CSM Bucureşti şi HC Dunărea Călăraşi. „Mi-aș dori să jucăm în semifinale cu Steaua, dar nu contează adversarul, pentru că în Cupa României se poate întâmpla orice. Vrem să câștigăm trofeul și să intrăm în istorie ca prima echipă din liga secundă care se impune în această competiție și merge în Cupa EHF”, a explicat Buricea. „Toți adversarii sunt dificili, iar nouă ne este indiferent cu cine vom juca în semifinale. Important este să repetăm jocul de la Odorhei, unde am evoluat ca o adevărată echipă, și eu cred că putem câștiga împotriva oricui”, a adăugat căpitanul constănțenilor, Laurențiu Toma.

Citește și:

Deznodământ aşteptat în derbyul HC Dobrogea Sud - HC Farul

HC Dobrogea Sud - HC Farul, un derby al orgoliilor

HC Dobrogea Sud și HC Farul se duelează în prima etapă a returului

Calificare de senzație în Final FourŞtiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2203 secunde