HCM Constanţa va întîlni campioana Italiei, Conversano

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În turul preliminar al Ligii Campionilor la handbal masculin HCM Constanţa va întîlni campioana Italiei, Conversano
Eveniment 26 Iulie 2006 / 00:00 731 accesări 0 comentarii

Efectuată ieri, la sediul Federaţiei Europene de Handbal din Viena, tragerea la sorţi a turului preliminar al Ligii Campionilor la handbal masculin a stabilit ca adversară a formaţiei constănţene campioana şi cîştigătoarea Cupei Italiei în sezonul trecut, Indeco Pallamano Conversano. Fondată în 1972, echipa-fanion a comunei italiene cu acelaşi nume, situată la 30 de kilometri de Bari, are în palmares trei titluri de campioană şi două cupe, sezonul trecut participînd în Challenge Cup, unde a fost eliminată de Vardar Skopje. “A fost o tragere convenabilă şi rezonabilă pentru noi. Dacă ne e teamă de o echipă italiană, nu avem ce căuta în Liga Campionilor”, a declarat directorul executiv Nurhan Ali. Primul meci al dublei manşe se va juca la Constanţa, pe 2 sau 3 septembrie, returul fiind programat o săptămînă mai tîrziu în “Palazzeto dello Sport Mediterraneo” din Conversano. Cîştigătoarea se va califica în grupele Ligii Campionilor, care se vor stabili sîmbătă, în Spania, la Ciudad Real.

Fondată în 1972, echipa-fanion a comunei italiene cu acelaşi nume (care numără doar 25.000 de locuitori), situată la 30 de kilometri de Bari (Regione Puglia, în partea de sud a Peninsulei Italice), are în palmares trei titluri de campioană şi două cupe, sezonul trecut participînd în Challenge Cup, unde a fost eliminată de Vardar Skopje (32-28 acasă, 23-28 în deplasare). Indeco Conversano este pregătită de slovenul Macek Borut (40 de ani), care a mai antrenat în Kuweit, şi are în componenţă trei handbalişti din afara Italiei. Vedeta echipei este centrul Michael Hoffman, un danez de 31 de ani, care a fost transferat din Bundesliga, de la formaţia Nordhorn. Ceilalţi „stranieri” sînt cehul Roman Farar (33 de ani, inter stînga), argentinianul Alejandro Raul Marine (29 de ani, inter dreapta). Pînă sezonul trecut, la Conversano a jucat şi fostul internaţional român Petru Iulian Pop (32 de ani), însă el a revenit acasă în această vară, pentru a evolua la Minaur Baia Mare. Primul tur al dublei manşe se va juca la Constanţa, pe 2 sau 3 septembrie, returul fiind programat o săptămînă mai tîrziu în "Palazzeto dello Sport Mediterraneo" din Conversano. Cîştigătoarea se va califica în grupele Ligii Campionilor, învinsa urmînd să evolueze în turul secund al Cupei EHF.

Sorţi favorabili...

Handbaliştii constănţeni au aflat numele viitorului adversar în cantonamentul de la Predeal, acolo unde se pregătesc sub comanda noii echipe tehnice formate din Ljubomir Obradovic - Eden Hairi - Vasile Cocuz. "A fost o tragere convenabilă şi rezonabilă pentru noi. Dacă ne e teamă de o echipă italiană, nu avem ce căuta în Liga Campionilor. Nu avem cum să ne încurcăm de o echipă italiană, însă calificarea nu este jucată dinainte. Singurul handicap este faptul că jucăm primul meci acasă", a declarat directorul executiv Nurhan Ali. "Pare un adversar acceptabil la prima vedere, însă deocamdată nu avem toate informaţiile la dispoziţie. Din ce cunoaştem, Conversano nu este chiar o echipă oarecare, au în componenţă jucători buni şi un buget considerabil pentru handbalul din Peninsulă", este de părere secundul Eden Hairi. Jucătorii au primit vestea cu optimism. "Sorţii au fost favorabili, mai ales că puteam cădea cu echipe mult mai puternice, precum Steaua Roşie Belgrad sau Sandefjord. Totul depinde de noi, sper să ne facem treaba bine şi să ne calificăm în grupe. Este un dezavantaj faptul că jucăm acasă prima manşă, dar pentru o echipă mare cum dorim a fi noi, asta nu poate fi o piedică în atingerea primului obiectiv", a declarat Ionuţ Rudi Stănescu, completat de Marius Stavrositu: "Nu pot spune că Italia este o forţă în handbalul european. Totuşi, faptul că am căzut cu o echipă italiană, nu trebuie să ne liniştească. Formaţia italiană este destul de accesibilă, dar şi noi va trebui să jucăm foarte bine, să ne calificăm încă din turul de la Constanţa". Tragerea la sorţi a componenţei grupelor Ligii Campionilor va avea loc sîmbătă, în localitatea cîştigătoarei ediţiei precedente, Ciudad Real.

Taguri articol


Ştiri recomandate

HCDS reia pregătirile
HCDS reia pregătirile 514 accesări
Pagina a fost generata in 0.1284 secunde