HG privind produsele biocide, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

HG privind produsele biocide, pe ordinea de zi a şedinţei de Guvern de miercuri

10 Mai 2016 / 23:04 563 accesări

Guvernul discută miercuri o hotărâre de Guvern privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide, ca parte a planului de măsuri pentru rezolvarea crizei legate de calitatea dezinfectanţilor folosiţi în spitalele din România.

Potrivit ordinii de zi a şedinţei de Guvern, Cabinetul Cioloş va aproba o HG privind modificarea şi completarea Hotărârii Guvernului nr. 617/2014 privind stabilirea cadrului instituţional şi a unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) nr. 528/2012 al Parlamentului European şi al Consiliului din 22 mai 2012 privind punerea la dispoziţie pe piaţă şi utilizarea produselor biocide.

"Urmează să modificăm mai multe acte normative la nivel de ordine de ministru și de hotărâri de guvern. O hotărâre de guvern cu sancțiuni va intra pe ordinea de zi de la Guvern de mâine'', a anunţat premierul marţi seară, la ieșirea de la Ministerul Sănătății.

El a precizat că începând de miercuri vor veni primele rezultate ale testelor de concentraţie care au fost făcute pe probele prelevate de la Hexi Pharma.12