Hillary Clinton a declarat că a folosit mailul privat la sugestia lui Colin Powell

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hillary Clinton a declarat că a folosit mailul privat la sugestia lui Colin Powell

Externe 19 August 2016 / 17:32 314 accesări

Candidata Partidului Democrat la preşedinţia SUA, Hillary Clinton, a declarat anchetatorilor federali că fostul secretar de stat Colin Powell i-ar fi sugerat să folosească o adresă de e-mail privată, informează site-ul agenţiei Reuters care citează presa americană. Hillary Clinton a folosit în interes de serviciu un cont personal de e-mail pe durata mandatului de secretar de stat, încălcând reglementările federale privind corespondenţa oficială. Potrivit cotidianului american „New York Times“, aceste informaţii provin dintr-un raport înmânat de Biroul Federal de Investigaţii (FBI) Congresului SUA, care conţine detaliile din cadrul unei întrevederi de trei ore cu Hillary Clinton. Cotidianul a citat o conversaţie în care Colin Powell i-a recomandat să folosească e-mailul privat, exceptând situaţiile care implicau informaţii clasificate. În anul 2009, Clinton i-ar fi cerut sfatul acestuia în privinţa schimburilor de e-mailuri efectuate de el în timpul administraţiei lui George W. Bush, cât timp a ocupat funcţia de șef al statului major interarme.

Biroul care-l reprezintă pe Colin Powell a declarat că acesta nu îşi poate aminti conversaţia avută cu Hillary Clinton. Îşi aminteşte însă că i-ar fi descris sistemul utilizat de el acesteia, dar nu i-ar fi sugerat lui Clinto să procedeze similar.

"Colin Powell i-a scris fostului secretar de stat Clinton un e-mail memoriu descriindu-i felul în care el foloseşte contul său AOL pentru mesajele neclasificate şi cum a îmbunătăţit sistemul de comunicare în cadrul Departamentului de Stat american. În acelaşi timp nu exista un sistem echivalent în cadrul departamentului", potrivit declaraţiei Biroului Colin Powell.

Conform aceleiaşi declaraţii, acesta a folosit un computer al departamentului pentru a manevra informaţia clasificată. Powell a afirmat că nu a avut alte posibilităţi decât să utilizeze contul său privat, în măsura în care departamentul nu deţinea în anul 2011 un sistem de e-mail funcţional. Republicanii au condamnat în mod repetat folosirea exclusivă a e-mailul personal de către Clinton pe când era secretar de Stat al SUA. Biroul Federal pentru Investigaţii din Statele Unite nu a recomandat însă punerea sub acuzare a fostului secretar de stat Hillary Clinton, în cazul utilizării mailului şi gestionării informaţiilor clasificate.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2977 secunde