Hillary Clinton îl ia la întrebări pe Donald Trump

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hillary Clinton îl ia la întrebări pe Donald Trump

Externe 15 August 2016 / 17:49 392 accesări

Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţia SUA, îi cere adversarului Donald Trump să-și declare toate legăturile pro-ruse, după ce cotidianul ”New York Times” a dezvăluit că şeful de campanie republican, Paul Manafort, ar fi primit fonduri din partea unui partid ucrainean, acesta negând acuzaţiile. Conform unor surse judiciare ucrainene citate de ”New York Times”, Paul Manafort a oferit, în trecut, consultanţă politică Partidului Regiunilor, formaţiunea fostului preşedinte pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici. Anchetatorii ucraineni încearcă să găsească documente secrete ale companiilor cu care a colaborat Partidul Regiunilor. Note scrise arată că Paul Manafort ar fi primit 12,7 milioane de dolari, în secret, în perioada 2007-2012, dezvăluie Direcţia Naţională Anticorupţie din Ucraina. Vikor Ianukovici a fost înlăturat de la putere la începutul anului 2014 şi se află în Rusia.

Paul Manafort a criticat dur cotidianul ”New York Times” şi a respins acuzaţiile: ”Încă o dată, cotidianul ”New York Times” a optat să ignore faptele şi jurnalismul profesionist, pentru a-şi respecta agenda politică, alegând să îmi atace personalitatea şi reputaţia, în loc să prezinte o relatare corectă. Sugestia că aş fi acceptat plăţi ilegale este nefondată, naivă şi lipsită de sens”. Reacţia Partidului Democrat nu a întârziat, formaţiunea cerând expicaţii în legătură cu poziţiile politice favorabile preşedintelui rus, Vladimir Putin, adoptate de Donald Trump. ”Donald Trump are o responsabilitate de a dezvălui legăturile şefului de campanie, Paul Manafort, şi ale altor consilieri cu entităţi ruse ori pro-ruse, inclusiv dacă unii dintre angajaţii sau consultanţii lui Trump sunt plătiţi sau reprezintă astfel de entităţi”, a transmis Robby Mook, un reprezentant al echipei lui Hillary Clinton.

Donald Trump, candidatul republican la preşedinţia SUA, a reiterat sâmbătă că preşedintele Barack Obama a contribuit la crearea reţelei teroriste Stat Islamic, denunţând presupuse relatări tendenţioase ale unor companii media despre ineficienţa campaniei sale electorale. Donald Trump a făcut aceste declaraţii în cadrul unui eveniment de campanie desfăşurat în statul Connecticut. Trump a ameninţat din nou că va retrage acreditările jurnaliştilor de la cotidianul ”New York Times”. Sâmbătă, ziarul din New York a publicat un articol în care detaliază eforturile echipei sale de campanie de a-l face să se concentreze pe temele generale ale campaniei. Candidatul republican a retras deja acreditările altor publicaţii, inclusiv ale ”The Washington Post”. ”Sunt nişte oameni foarte necinstiţi. Poate ar trebui să se gândească la o măsură de retragere a acreditărilor”, a subliniat Trump, referindu-se la jurnaliştii NYT. Duminică, Donald Trump a transmis prin Twitter: ”Dacă presa dezgustătoare şi coruptă ar relata corect despre mine, fără a conferi un sens fals cuvintelor mele, aş învinge-o pe Hillary Clinton cu o diferenţă de 20%”. În cursul întâlnirii de sâmbătă, simpatizanţii lui Trump au scandat de câteva ori ”Să fie închisă!”, un slogan folosit frecvent cu referire la Hillary Clinton, candidatul democrat la preşedinţie. De obicei, Donald Trump răspundea la acest slogan prin promisiunea de a o învinge pe Hillary Clinton în alegeri, dar acum a precizat, potrivit Reuters: ”Ştiţi ceva? Aveţi dreptate!”. Donald Trump a renunţat şi la efortul din ultimele zile de a susţine că nu vorbea serios când a spus că Barack Obama a fost fondatorul reţelei teroriste Stat Islamic (SI). Vineri, Donald Trump nuanţase declaraţiile în care îi acuza pe preşedintele Barack Obama şi pe candidata democrată Hillary Clinton că ar fi fondat reţeaua Stat Islamic, explicând că a fost ironic. În plus, Partidul Republican părea să prezinte o atitudine unitară faţă de candidatul formaţiunii la preşedinţia SUA.

Echipa de campanie a lui Donald Trump s-a întâlnit vineri cu lideri ai Consiliului Naţional al Partidului Republican. După reuniune, într-o apariţie-surpriză, Reince Priebus, preşedintele Consiliului Naţional Republican, care în culise a exprimat furie privind declaraţiile controversate făcute de Donald Trump, a prezentat candidatul la un eveniment de campanie desfăşurat în Erie, Pennsylvania, iar cei doi s-au îmbrăţişat pe scenă. ”Suntem onoraţi să colaborăm cu Donald Trump şi cu echipa lui de campanie. Şi nu credeţi toată mizeria pe care o citiţi în presă! Donald Trump, Partidul Republican, noi toţi îl vom instala la Casa Albă şi vom salva ţara împreună”, a declarat Priebus în faţa a mii de susţinători ai candidatului republican.12
Pagina a fost generata in 0.1701 secunde