Hipermarketuri renumite: Ce nereguli a găsit Protecția Consumatorilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Hipermarketuri renumite: Ce nereguli a găsit Protecția Consumatorilor
Social 07 Noiembrie 2017 / 14:22 2569 accesări 0 comentarii

Mai multe acțiuni de control ale comisarilor Protecției Consumatorilor Constanța au scos la iveală grave nereguli; mai exact practici incorecte. Și nu este vorba despre mici magazine de cartier, ci de super și hipermarketuri.

La Selgros s-au constatat la comercializare legume și fructe în cantitate de 55 de kilograme care erau deshidratate cu exemplare cu atac de boli criptogamice. Odorizante Glade și Ambi Pur, erau oferite la promoție, dar prețul din promoție era mai mare decât cel normal. De asemenea, produsele din gama Always erau vândute la promoții mincinoase. Prețul promoțional trebuia să fie de 12.92 lei, nu 20.37 lei care era afișat la raft. Magazinul a primit o sancțiune de 7.000 de lei pentru practică comercială incorectă, și o amendă de 3.000 de lei pentru faptul că aveau 8 kilograme de carne care prezenta etichetă incompletă fără sintagma „a nu se recongela după decongelare” și fără proporția de sortimente de carne utilizată la prepararea produsului.

Un alt magazin este Kaufland. Și aici a fost întâlnită practica incorectă. Una era trecut pe etichete, alta scria pe produse. Amenda: 7000 de lei. La SC Romania Hypermarche SRL au fost descoperite mai multe nereguli : 23 de sticle ulei de măsline Extravirgin la recipient de 1 litru avea menționat data durabilității minimale pe partea superioară a sticlei de culoare verde închis, iar caracterele erau de culoare neagră, greu de identificat de către consumator. De asemenea, se comercializau pepeni galbeni cu țara de origine România și, de fapt, erau din Albania, vinete cu neconformități ce prezentau zone înmuiate, iar pe etichetă era înscrisă calitatea I. Băutură răcoritoare Prigat cu pulpă portocale, în număr de 36 de recipiente avea menționată pe partea inferioară a recipientului informații cu data exprirării, fiind greu accesibilă pentru consumator. Au fost aplicate 3 amenzi, în valoare de 15.000 de lei. Pentru alte nereguli au mai fost aplicate 3 amenzi de 19.000 de lei și un avertisment. Vom reveni

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.253 secunde