Hollande renunţă la modificarea Constituţiei, după atentatele de la Paris

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Câinele care latră nu mușcă... tot timpul

Hollande renunţă la modificarea Constituţiei, după atentatele de la Paris

Externe 30 Martie 2016 / 16:20 565 accesări

De fiecare dată când o țară este greu încercată de un act terorist, conducătorii ei se grăbesc să facă front comun cu toți politicienii, indiferent de orientare, pentru a convinge poporul care i-a ales că se vor lua măsuri exemplare de prevenire și combatere a unor acte similare în viitor. Este și cazul președintelui francez, François Hollande, după ”Charlie Hebdo” și apoi după atentatele de la Paris din noiembrie anul trecut.

După patru luni de controverse, Hollande a renunţat miercuri la o revizuire a Constituţiei în vederea retragerii cetăţeniei franceze persoanelor condamnate pentru terorism şi constituţionalizării stării de urgenţă, relatează ”Le Monde”. ”Am decis să închid dezbaterea constituţională, dar nu mă voi abate de la angajamentele pe care mi le-am asumat pentru a asigura securitatea ţării”, a declarat şeful statului francez. Hollande a anunţat că vrea să modifice Constituţia în Congresul reunit la Versailles, imediat după atacurile de la 13 noiembrie. El încearcă să dea vina pe opoziţie pentru această renunţare. Şeful statului a ţinut să insiste asupra eficienţei stării de urgenţă şi angajamentelor asumate pentru consolidarea mijloacelor poliţiei, jandarmeriei, armatei, poliţiei vamale şi serviciilor penitenciare. În ultimele 24 de ore, diverşi parlamentari şi-au multiplicat declaraţiile şi au... îngropat, puţin câte puţin, ipoteza unei reuniuni a Congresului, în pofida faptului că revizuirea viza modificarea articolului 1 în vederea introducerii stării de urgenţă, singura măsură care a obţinut un consens în rândul parlamentarilor.

ATENTAT ÎN FRANȚA, DEJUCAT ÎN OLANDA Poliţia olandeză a efectuat, în noaptea de marţi spre miercuri, o operaţiune la Rotterdam, unde patru persoane suspectate de pregătirea unui atentat în Franţa au fost arestate duminică, dar nu a fost operată nicio arestare. Forţele speciale olandeze au percheziţionat un imobil din cartierul Kralingen şi au evacuat locuitorii din vecinătate. Genişti erau pregătiţi să intervină. Un francez de 32 de ani, identificat de presa olandeză drept Anis B., a fost arestat duminică, la Rotterdam, împreună cu alte trei persoane, la solicitarea Parisului. Potrivit parchetului olandez, Anis B. este implicat într-o organizaţie criminală legată de un proiect terorist. El este suspectat, între altele, că a fost mandatat de organizaţia teroristă Statul Islamic (SI) să comită un atentat în Franţa, împreună cu Reda Kriket, un fost infractor arestat joi în Franţa. Anis B. a compărut personal într-o audiere, marţi, la Amsterdam şi s-a opus să fie extrădat către Franţa. Justiţia olandeză va examina solicitarea Franţei în termen de 90 de zile.

Citește și:

SI amenință SUA, Europa și Rusia cu noi atentate

Olanda: Arestarea unui francez bănuit că a pregătit un atentat

Teroriștii lansează noi amenințări la adresa creștinilor europeni

Cetățean algerian căutat în Belgia, prins de autoritățile italiene

Agent de securitate de la o centrală nucleară din Belgia, ucis; legitimația sa de acces, furată!

Avocatul lui Salah Abdeslam a depus plângere împotriva procurorului Parisului

Islamist acuzat de implicare în atentatele de la Bruxelles, reținut de autorități12
Pagina a fost generata in 0.1791 secunde