Hoteluri, restaurante, tabere și plaje de pe litoral, toate la control!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Hoteluri, restaurante, tabere și plaje de pe litoral, toate la control!
Social, Sănătate 26 Iunie 2019 / 15:04 2227 accesări 1 comentariu

În perioada 24 iunie -31 august 2019, inspectori sanitari ai Serviciului de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică a Judetului Constanta (DSPJC), precum şi inspectori sanitari detasaţi pe litoral vor desfăşura actiuni de control igienico - sanitar în unităţi de turism, tabere, unități de alimentație publică şi vor verifica conformitatea apelor de îmbăiere.

Potrivit DSPJC, în cadrul actiunilor de control se vor verifica următoarele aspecte: existența apei curente și a apei calde în unitățile de turism; verificarea condițiilor igienico-sanitare, organizarea și respectarea circuitelor funcționale, microclimat, ventilație;
existența spațiilor frigorifice / existența termometrelor și al afisajului termogramelor; existența fișelor de aptitudini eliberate de medicul de medicina muncii pentru personalul angajat și monitorizarea zilnică a stării de sănătate la personalul din sectorul de producție; verificarea din punctul de vedere al echipamentului de protecție al angajaților; personalul angajat trebuie să poarte echipament de protecție corect adecvat muncii prestate și complet; verificarea din punctul de vedere al instruirii personalului privind însușirea noțiunilor fundamentale de igienă, conform Ord. M.S. nr. 1225/; verificarea din punctul de vedere al existenței materialelor de curățenie și substanțe biocide,conform H.G. nr. 617/2014 avizate de Comisia Națională de Biocide; respectarea desfacerii alimentelor în ambalaje de plastic sau hârtie care să fie însoțite de declarație de conformitate conform Regulamentelori UE nr. 1935/2004 și nr. 10/2011; verificarea conformității apelor de îmbăiere în conformitate cu prevederile Ord. M.S. nr. 88/2004.

Serviciul de Supraveghere în Sănătate Publică din cadrul DSPJ Constanţa va monitoriza calitatea apei de îmbăiere, pentru sezonul estival 2019, în perioada 20 mai - 11 septembrie: în fiecare sezon, monitorizarea calității apei de îmbăiere este realizată de DSPJ Constanța prin analiza de laborator a probelor de apă de mare prelevate din 48 de puncte fixe stabilite de-a lungul litoralului de la Năvodari, la Vama Veche; suplimentar, se vor preleva și analiza probe de apă de mare din localitățile Vadu și Corbu (plaje neamenajate); frecvența de prelevare este bilunară, după un calendar de monitorizare stabilit la începutul fiecărui sezon și transmis către Ministerul Sănătății și Comisiei Europene; rezultatele monitorizării vor fi făcute publice pe site-ul Ministerului Sănătății, site-ul DSPJ Constanța, dar și prin afisaj la nivelul plajelor.



Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1628 secunde