Hoți de combustibil, împușcați de polițiștii constănțeni

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hoți de combustibil, împușcați de polițiștii constănțeni

Eveniment 16 Ianuarie 2019 / 09:12 959 accesări

Patru hoţi de combustibil, surprinşi furând, au vrut să fugă, iar poliţiştii l-au împuşcat pe şoferul maşinii maşinii lor.

Furtul de combustibil s-a produs luni, 14 ianuarie, când poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa au observat trei bărbaţi în timp ce sustrăgeau produs petrolier dintr-un tren aflat în mers, în apropierea gării CF Nazarcea.

Indivizii au aruncat din tren mai multe bidoane din plastic încărcate cu produs petrolier, după care au sărit din vagoane. În apropiere îi aştepta un autoturism cu care s-au deplasat către localitatea Poarta Albă.

Poliţiştii din cadrul S.R.P.T. Constanţa au depistat autoturismul în cauză parcat pe o stradă din comună, iar în apropierea acestuia se aflau cele patru persoane.

Un minor, în vârstă de 17 ani, a fost imobilizat, alţi doi bărbaţi au fugit, iar cel de-al patrulea s-a urcat în autoturism şi a încercat să se sustragă urmăririi. Poliţiştii de la Transporturi au plecat în urmărirea autoturismului şi pentru că acesta refuza să oprească, ei au folosit armamentul din dotare. Au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical şi apoi către autoturism.

Unul dintre gloanţe l-a rănit uşor, în zona toracică, pe şofer, care a oprit autoturismul în cele din urmă. Echipajul medical chemat la intervenţie a constatat că viaţa nu i-a fost pusă în pericol.

A doua zi, minorul şi şoferul au fost reţinuţi pe bază de ordonanţe pentru 24 de ore şi au fost introduşi în arestul IPJ Constanţa.

În ziua următoare, cei doi vor fi prezentaţi instanţei de judecată, cu propunere de luare a unor măsuri preventive.

Ceilalţi doi bărbaţi care se sustrag urmăririi penale sunt căutaţi în continuare de oamenii legii.

Poliţiştii continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat privind sustragerea de produse petroliere. Ancheta este făcută sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

(sursa: adevarul.ro)12