Hoție de 1,2 milioane de euro, în Portul Constanța

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Grupare destructurată de procurorii DIICOT

Hoție de 1,2 milioane de euro, în Portul Constanța

Eveniment 03 Mai 2017 / 16:16 2883 accesări

Hoție de 1,2 milioane de euro, în Portul Constanța

Hoție de 1,2 milioane de euro, în Portul Constanța

O grupare de hoți profesioniști, care activa în Portul Constanța, și-a găsit nașul! Procurorii DIICOT au efectuat miercuri, 3 mai, o serie de percheziții pentru destructurarea unui grup specializat în furt de țigări. Părea a fi o acțiune banală, însă prejudiciul-mamut estimat de anchetatori schimbă total datele problemei. Potrivit anchetatorilor, hoții ar fi furat marfă în valoare de 1,2 milioane de euro, ceea ce i-ar face invidioși chiar și pe cei mai temuți infractori.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) au dat o mega-lovitură miercuri, 3 mai. Ei au efectuat 15 percheziții-fulger la domiciliile mai multor persoane din județul Constanța. Acțiunea a avut ca scop destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de furt calificat, ce acționa cu precădere în Portul Constanța. Potrivit anchetatorilor, membrii grupării sunt suspectați că ar fi sustras cantități foarte mari de țigări din depozitele situate în port.

PREJUDICIU-MAMUT

Părea a fi o acțiune banală, însă prejudiciul-mamut estimat de anchetatori schimbă total datele problemei. Potrivit procurorilor, hoții ar fi furat marfă în valoare de 1,2 milioane de euro, ceea ce i-ar face invidioși chiar și pe cei mai temuți infractori. „Există suspiciunea rezonabilă că, în perioada august 2015 - ianuarie 2016, pe raza oraşului Murfatlar, s-a constituit un grup infracţional organizat, coordonat de către un administrator al unei societăţi de transport și doi asociaţi ai acestuia. În urma investigaţiilor s-a constatat că, în toamna anului 2015, membrii grupului au sustras cantităţi mari de ţigarete din incinta unor depozite situate în Portul Constanţa. Valoarea mărfii este de aproximativ 1,2 milioane de euro”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT. Procurorii au mai notat faptul că o parte dintre ţigaretele sustrase a fost comercializată de către un membru care se ocupă în mod curent de distribuția substanţelor stupefiante, cum ar fi etnobotanice şi marijuana. „Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale. Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, mai precizează cei de la DIICOT.



12