Hubert de Givenchy a părăsit podiumul! S-a stins din viaţă o legendă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hubert de Givenchy a părăsit podiumul! S-a stins din viaţă o legendă

Monden 12 Martie 2018 / 17:12 1170 accesări

Hubert de Givenchy cu Audrey Hepburn

Hubert de Givenchy cu Audrey Hepburn

Rochia neagră din filmul "Mic dejun la Tiffany" purtată de Audrey Hepburn

Rochia neagră din filmul

Lumea modei mondiale este în doliu! Unul dintre cei mai cunoscuţi şi admiraţi designeri, Hubert de Givenchy, faimos pentru colaborarea cu Audrey Hepburn și Jackie Kennedy, a încetat din viață la vârsta de 91 de ani, scrie BBC. Partenerul lui Givenchy, Philippe Venet, un fost designer haute couture, a confirmat tragica veste pentru agenția de știri AFP.„Cu mare tristețe vă informăm că Hubert Taffin de Givenchy a murit", a spus acesta. Nepoții și nepoatele faimosului designer, dar și copiii acestora, sunt foarte îndurerați, se mai arată în comunicatul de presă.

Amprenta pe care designerul a pus-o asupra istoriei este una colosală. Acesta a intrat în istoria modei după ce a creat emblematica Little Black Dress pe care Audrey Hepburn a purtat-o în prima scenă din Breakfast at Tiffany's.

Casa de modă Givenchy a fost fondată în 1951, de către Hubert James Marcel Taffin. Printre sursele sale principale de inspirație s-a numărat Audrey Hepburn, care i-a purtat creațiile în filmele „Mic Dejun la Tiffany” sau „Funny Face”. Cele care au purtat creaţiile marelui creator s-au declarat fascinate de rafinamentul său. "Ale lui sunt singurele haine în care sunt eu însămi. Este mai mult decât un couturier, este un creator de personalitate", afirma Hepburn. Givenchy şi Audrey Hepburn au fost un duo celebru care a reuşit să facă istorie în moda de film – rochia neagră din filmul "Mic dejun la Tiffany" devenind un simbol de necontestat în modă.12
Pagina a fost generata in 0.208 secunde