Hummels va semna cu Bayern Munchen

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Hummels va semna cu Bayern Munchen

Sport 25 Aprilie 2016 / 19:31 593 accesări
Mats Hummels (dreapta) ar putea fi din nou coechipier cu Robert Lewandowski

Mats Hummels (dreapta) ar putea fi din nou coechipier cu Robert Lewandowski

Potrivit jurnaliştilor germani de la „Bild“, fundașul Mats Hummels va juca din sezonul următor la Bayern Munchen. Publicaţia anunţă pe prima pagină că bavarezii au ajuns la un acord cu rivalii de la Borussia Dortmund în ceea ce priveşte achiziţia internaționalului german. Hummels va semna un contract valabil patru sezoane şi va încasa 10 milioane de euro pe sezon, iar Borussia va primi în schimbul său aproximativ 30 de milioane de euro. Stoperul în vârstă de 27 de ani mai are contract cu „galben-negrii” până în 2017, dar Bayern s-a mişcat repede şi a reuşit să-şi asigure serviciile sale, în contextul în care FC Barcelona, Manchester City, Manchester United şi Chelsea Londra doreau, de asemenea, să-l achiziţioneze.

Hummels şi-a făcut junioratul la Bayern Munchen, a evoluat pentru formaţia a doua a clubului bavarez şi chiar a prins un meci la echipa de seniori înainte de a fi cedat în 2008 la Borussia. Hummels a fost mai întâi împrumutat la clubul din Dortmund, iar în 2009 a fost transferat definitiv, pentru 5 milioane de euro. Alături de Borussia a câştigat două titluri naționale, o Cupă şi două Supercupe ale Germaniei, iar în sezonul 2012-2013 a ajuns până în finala UEFA Champions League.

Se spune că Hummels va fi primul jucător din istoria clubului din Dortmund cu un salariu de 10 milioane de euro, dacă va accepta să-și prelungească contractul! El poate deveni al treilea fotbalist important care o părăsește în ultimii ani pe Borussia Dortmund pentru marea rivală din Bavaria, după mijlocașul Mario Götze (2013) și atacantul Robert Lewandowski (2014).

Taguri articol


12