I se spunea "Jack the Ripper", a comis 11 crime şi a fost executat

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

I se spunea "Jack the Ripper", a comis 11 crime şi a fost executat

Externe 03 Ianuarie 2019 / 17:08 524 accesări

Deşi suntem în 2018 şi pare că pedeapsa cu moartea este doar un ritual îndepărtat, pentru anumiţi indivizi, autorităţile pur şi simplu nu au găsit o altă variantă potrivită de pedeapsă. Cel mai recent astfel de exemplu este şi cel mai cumplit din ultima perioadă. Este vorba despre un criminal în serie care a fost condamnat pentru 11 crime şi care era supranumit ''Jack the Ripper chinez'' în presa centrală chinezească, informează joi DPA, potrivit agerpres.

Pedeapsa cu moartea, anunţată în martie 2018, a fost pusă în aplicare joi, potrivit agenţiei de presă Xinhua.

Bărbatul avea vârsta de 53 de ani şi a ucis 10 femei şi o fetiţă între anii 1988 şi 2002. Deşi Poliţia chineză colectase peste 100.000 de amprente şi mai multe mostre de ADN, asasinul în serie nu a putut fi prins timp de mulţi ani, până la apariţia unei probe de ADN provenind de la un unchi de-al lui, arestat pentru jaf, care i-a condus pe anchetatori până la depistarea criminalului în serie.

China nu oferă publicităţii declaraţii oficiale despre numărul persoanelor care sunt condamnate în fiecare an la moarte. Amnesty International estimează că în China au loc mai multe execuţii decât cifra totală a celor realizate în toate celelalte ţări ale lumii. Potrivit activiştilor pentru drepturile omului, numărul execuţiilor realizate în China în anul 2017 a fost "de ordinul miilor".

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1798 secunde