Ianis Zicu, antrenor FC Farul: „Nu există nicio scuză pentru ratarea calificării”

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Fotbal / După înfrângerea de la Făurei Ianis Zicu, antrenor FC Farul: „Nu există nicio scuză pentru ratarea calificării”
Sport 12 Septembrie 2019 / 19:14 793 accesări 1 comentariu

Ratarea calificării în 16-imile de finală ale Cupei României reprezintă o contra-performanţă pentru FC Farul Constanţa în actualul sezon, înfrângerea de miercuri, 1-2 cu CS Făurei, echipă din eşalonul al treilea, fiind greu de pronosticat. Antrenorul Ianis Zicu dorea ca formaţia constănţeană să meargă cât mai departe în această competiție, însă planurile au fost date peste cap de o echipă din Liga a 3-a.

„Atunci când joci cu o echipă de eșalon inferior, indiferent de condiții, trebuie să te califici. Nu există nicio scuză pentru ratarea calificării. Am vrut să văd jucătorii care au jucat mai puțin. Până acum, am folosit în campionat și în Cupa României toți jucătorii care au fost sănătoși. Este important ca fiecare dintre ei să evolueze. Nu credeam că putem să fim eliminați de o echipă din liga a treia. Atunci când faci parte din lotul unei echipe din liga a doua trebuie să câștigi astfel de meciuri. Acum nu mai este nimic de făcut în privința Cupei României. Îmi pare rău, pentru că îmi doream foarte mult să mergem mai departe, să facem performanță în această competiție. Aceasta este situația și trebuie să privim cu încredere spre campionat, unde trebuie să ne ridicăm. Eu am mare încredere în toți băieții care sunt aici, așa cum am avut și în cei pe care i-am folosit în Cupa României. Nu înseamnă că, după o partidă proastă, îmi pierd încrederea în ei. Sunt jucători tineri, mulți dintre ei nu au jucat până acum sub presiune, au evoluat doar la juniori. Acum este altceva, sunt altfel de dueluri, întâlnesc altfel de jucători. Un jucător tânăr trece și prin momente grele, dacă ar fi ușor, toată lumea ar face fotbal. Până la urmă, reușesc doar cei puternici din punct de vedere mental, care trec repede peste momentele grele”, a declarat Ianis Zicu, după partida de la Făurei.

Jucătorii Farului au plecat joi după-amiază spre Timișoara, unde sâmbătă, de la ora 14.00, vor întâlni formația gazdă, ASU Poli, în etapa a 7-a a Ligii a 2-a.

„Plecăm cu trenul, nu s-a putut face deplasarea cu avionul și cred că este important ca jucătorii să poată sta întinși, la cușetă, să nu stea în autocar cu genunchii la piept, să aibă condiții decente. Sunt foarte mulți kilometri și, ca să-i faci cu autocarul, ținând cont că nu există autostradă care să lege Constanța de Timișoara, ar fi fost foarte greu”, a spus antrenorul Farului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1429 secunde