Iar panică! Lansare de rachetă din Coreea de Nord - eroare a televiziunii publice

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iar panică! Lansare de rachetă din Coreea de Nord - eroare a televiziunii publice

Externe 16 Ianuarie 2018 / 22:31 1043 accesări

Televiziunea publică japoneză NHK a transmis din greşeală o alertă prin care anunţa lansarea unei rachete de către Coreea de Nord, recomandând locuitorilor să se adăpostească. După câteva minute, NHK a recunoscut că anunţul a fost greşit şi a transmis scuze.

CUM A SUNAT

„Coreea de Nord pare să fi lansat o rachetă. Guvernul cere populaţiei să se adăpostească în interiorul clădirilor sau în spaţii subterane“, a alertat NHK la ora locală 18:55 (11:55, ora României). Aceeaşi alertă le-a fost trimisă pe telefoanele mobile utilizatorilor serviciului său de ştiri online. După cinci minute, NHK a transmis un mesaj în care a explicat că a fost vorba despre o eroare. Nu este clar deocamdată ce anume a declanşat această alertă falsă, un purtător de cuvânt al companiei precizând că se fac verificări. Nu există încă informaţii despre scene de panică sau alte efecte ale anunţului.

ANTECEDENTE APROPIATE

Eroarea postului japonez a avut loc după ce, sâmbătă, agenţia de management al situaţiilor de urgenţă din Hawaii a emis o alertă în care anunţa că o rachetă balistică se îndrepta spre acest stat american. Agenţia a explicat ulterior că alerta, care a provocat panică printre locuitori, s-a datorat unei erori umane.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2219 secunde