Iată când vă puteți echipa autoturismele cu anvelopele de iarnă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Iată când vă puteți echipa autoturismele cu anvelopele de iarnă
Social 16 Octombrie 2016 / 13:54 819 accesări 0 comentarii

Folosirea anvelopelor de iarnă nu este condiționată de o anumită dată calendaristică, ci de starea drumului, atunci când este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei, nerespectarea obligației fiind sancționată cu amenzi ce pot ajunge până la 2.500 de lei, anunță Poliția Română.

"Poliţia Română reaminteşte că legislația în vigoare nu condiţionează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de starea părţii carosabile, respectiv atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei. De asemenea, în aceste condiții, autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante", se arată într-o informare remisă agenției de presă Mediafax.

Șoferii care sunt depistați fără anvelope de iarnă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheață sau polei riscă să fie sancționați cu amendă între 9 și 20 de puncte amendă, asta însemnând între 1.125 și 2.500 de lei.Pe lângă amendă, se va reține certificatul de înmatriculare al autovehiculului, mai anunță Poliția Română.

Informarea vine în condițiile în care Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică dimineaţă, o informare de vreme rea, valabilă de la ora 14.00 până luni la ora 09.00, în acest interval fiind anunţate intensificări ale vântului şi ploi în toată ţara, iar în zonele montane ninsori.

Potrivit informării ANM, în Carpaţii Orientali va ninge şi se va depune un strat nou de zăpadă, iar în Carpaţii Meridionali, precipitaţii sub formă de ninsoare sunt anunţate pe seară şi în noaptea de duminică spre luni.

Vântul va sufla cu putere, îndeosebi în regiunile sudice ale ţării unde se vor depăşi la rafală 40-50 km/h. Pe crestele montane, ANM anunţă că va sufla cu 60 km/h, viscolind zăpada.

În restul ţării va ploua în intervalul menţionat, iar trecător în estul Transilvaniei şi în Subcarpaţii Moldovei vor cădea precipitaţii sub formă de ploaie şi ninsoare. Potrivit ANM, ploile vor depăşi local 10-15 l/mp, iar în zona de nord-vest, centru şi est izolat 20-25 l/mp

Taguri articol


Pagina a fost generata in 0.1703 secunde