Iată câteva alimente care sunt excelente pentru sistemul imunitar!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iată câteva alimente care sunt excelente pentru sistemul imunitar!

Sănătate 21 August 2018 / 17:29 1087 accesări

Sistemul imunitar este extrem de important; asigură protecția organismului împotriva infecţiei cu germenii patogeni din mediu. Nu în ultimul rând, sistemul cuprinde celule imunocompetente, organele limfoide care Ie produc cele care le găzduiesc şi diferitele molecule pe care celulele sunt capabile să le producă. De aceea este fosrte importat să îl menținem în cea mai perfectă stare de funcționare. Pentru asta, un rol extrem de important îl are alimentația, punctează csid.ro. Iată câteva alimente esențiale:

Usturoiul El are proprietăți antibacteriene și antivirale. Acestea sunt utile pentru consolidarea apărării. De asemenea, oferă enzimelor corpului antioxidanți, potasiu, fosfor, zinc și calciu, dar și întărește sistemul respirator și numărul de celule albe din sânge.

Citricele Citrice precum lămâi, mandarine, grapefruit, portocale și alte fructe care alcătuiesc familia de citrice sunt unele dintre cele mai recomandate alimente pentru întărirea sistemului imunitar. Au o cantitate mare de vitamina C. Această vitamină acționează ca un antioxidant. Prin urmare, acestea previn bolile respiratorii și accelerează vindecarea lor. Citricele oferă organismului mai mult decât vitamina C. Ele sunt pline cu fibre, potasiu, magneziu și calciu. Acestea sunt elemente nutritive importante pentru întărirea oaselor, muschilor și gestionarea sistemului nervos.

Mierea este și ea excelentă pentru sistemul imunitar. Are o mare varietate de antioxidanți. Acești compuși ajută la ameliorarea tusei, la îngrijirea plămânilor și la ameliorarea uscăciunii gâtului. De asemenea, te scapă de flegmă. Pe de alta parte, mierea funcționează ca un sedativ pentru sistemul nervos. Reduce colesterolul ți ajută digestia.

Ceapa Este unul dintre cele mai utilizate remedii naturale pentru combaterea infecțiilor respiratorii și întărirea sistemului imunitar. Acest lucru se datorează proprietăților sale de curățare și dezinfectare. Are vitamine, săruri minerale, sulf, magneziu, fier și sodiu, dar ajută și la combaterea diabetului, a bolilor cardiace, a bolilor infecțioase și a problemelor digestive.

Ciupercile Ele sunt perfecte pentru a-ți întări apărarea. De asemenea, oferă organismului suficientă energie pentru a-și îndeplini sarcinile zilnice. Ele au proprietăți antimicrobiene și antivirale. Acestea conțin, de asemenea, potasiu. Din acest motiv, ele gestionează lichidele din corp, echilibrează tensiunea arterială și accelerează metabolismul. Nu în utlimul rând, trebuie menționate aproape toate fructele, dar și alte legume de culoare roșie.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.2141 secunde