Iată ce tip de credit poți să obții în funcție de vârstă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Iată ce tip de credit poți să obții în funcție de vârstă

Economie 31 Decembrie 2016 / 13:12 918 accesări

La 25 de ani iei un credit de consum, la care ai atașat un card, la 35 de ani obții un credit de câteva mii de euro pentru ca apoi, după 35 de ani să poți accesa un credit imobiliar. Acesta este profilul clientului bancar, schițat de Dana Demetrian, Vicepreşedinte BCR.

“Segmentarea pe vârstă își spune cuvântul pe profilul de creditare al fiecărui client și este generată de necesitatea fiecărei vârste. Astfel, dacă discutăm de tinerii spre 25 de ani, necăsătoriți, în general aceștia își încep activitatea în câmpul muncii, au un salariu mediu spre 1.500 de lei-2.000 de lei și în general accesează un credit de consum, cu un card de credit atașat, fiindcă este un instrument de creditare, dar în același timp și un instrument de plată. Este un prim pas astfel încât să aibă un istoric de tranzacționare și de creditare. Este foarte important ca un client să-și genereze acest istoric și, timp de 20 de ani, să nu aibă acces la nici un serviciu financiar și abia după aceea să acceseze un credit”, a declarat, pentru Mediafax, Dana Demetrian, Vicepreşedinte Executiv Retail şi Private Banking al BCR.

Aceasta arată că, după 25 de ani, până la 35 de ani, clienții băncilor accesează creditele standard de consum, ce pot atinge câteva mii de euro, în echivalent lei. “Vorbim despre un credit undeva la 4.000 de euro, adică circa 20.000 de lei. Este un client care deja se gândește la o locuință și o parte dintre aceștia accesează și Programul Prima Casă, dar sunt în general necesități uzuale de îmbunătățire a spațiului în care locuiesc, de achiziționare a produselor electronice sau chiar și pentru vacanțe. Sunt tineri care doresc să călătorească și preferă să acceseze un credit și să facă acest lucru la o vârstă tânără”, explică vicepreședintele BCR.

Iar, după vârsta de 35 de ani, clienții băncilor, pe lângă un card de credit și un credit de consum, accesează un credit imobiliar. “Fie apelează la Prima Casă sau la un produs standard, în funcție de profilul fiecărui client, de necesitate, de costul imobilului și bineînțeles de capacitatea de plată, de prezența sau nu a avansului. Am observat că după 35 de ani începem să vorbim despre un profil de tineri care încep să economisească. Sunt în general clienți care au deja zece ani vechime în câmpul muncii și au o stabilitate. Pe de altă parte au o familie, au copii”, explică Demetrian.

Iar, după vârsta de 50-60 de ani anumiți clienți apelează la credite de consum, însă cei mai mulți economisesc.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1895 secunde