Iată cele mai spectaculoase plaje pe care ar trebui să le vizitezi

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Atrag turiști din toate colțurile lumii

Iată cele mai spectaculoase plaje pe care ar trebui să le vizitezi

Turism 14 Ianuarie 2016 / 18:04 2208 accesări

Deși este încă iarnă, vă invităm să visați la vară și vă arătăm cele mai spectaculoare plaje din lume. Dacă vă inspiră și vă doriți să vedeți în realitate aceste splendori, puteți merge în agențiile de turism pentru a vă programa concediul pentru 2016. Cele câteva plaje pe care vi le prezentăm astăzi, au devenit atracții turistice unice fie pentru culoarea nisipului lor, fie datorită calității apelor sau pentru că sunt ascunse. ”Glass Beach”, plaja de sticlă, se află în Parcul MacKerricher din California. Cu mulți ani în urmă, oamenii aruncau gunoaiele - de la sticlă la aparate electrocasnice - în această zonă de coastă. Odată cu trecerea vremii, valurile au șlefuit bucățile de sticlă și ceramică și a apărut un frumos nisip colorat.

”Shell Beach”, plaja de scoici, este una dintre singurele două plaje din lume formate în întregime din scoici și se află în Australia de Vest. De-a lungul a peste 60 de kilometri, soarele se reflectă în scoici și este foarte greu de rezistat fără ochelari de soare.

Plaja ”Vaadhoo”, din Insulele Maldive, oferă pe timp de noapte un splendid spectacol, când organisme microscopice, fitoplancton bioluminiscent, transformă apa într-o mare de stele.

PLAJE CU NISIP COLORAT SPECTACULOS Plaja din Kourou, Guyana Franceză, îi fascinează pe cei care ajung să o viziteze datorită culorii deosebite, verde, dată de pădurea amazoniană. ”Vik Beach”, din sudul Islandei, este o plajă unde oceanul Atlantic lasă să se simtă întreaga forță a valurilor sale. Una dintre particularitățile plajei din Vik este nisipul său de culoare neagră, pentru că se află pe un teren vulcanic. Tot nisipul negru îi atrage pe turiști în Hawaii, pentru a vizita Black Sand Beach, o plajă cu nisip de culoare neagră, unde broaște țestoase marine își depun ouăle. Turiștii în căutarea unor plaje deosebite merg în California, la Pffeifer Purple, unde sunt fascinați de culoarea liliachie a nisipului, dată de fragmentele de ametist șlefuite de mare, sau în insulele Galapagos, pentru a vizita ”Red Sand Beach” - Plaja cu nisip roșu, de origine vulcanică, de pe insula Rabida. Culoarea nisipului este dată de conținutul ridicat de fier al lavei. Și în Insula Harbour, Bahamas, turiștii merg să viziteze ”Pink Sands Beach”, singura plajă roz din lume. Culoarea sa este dată de coralul amestecat cu granulele de nisip.

Dacă nu puteți să plecați în această vară să explorați una din aceste plaje, puteți să vă bucurați de alte 6 noi plaje din Tulcea și Constanța care vor intra în acest sezon estival în circuitul turistic. În județul Constanța este vorba despre plaje în Midia, Corbu și Vadu, iar în județul Tulcea de plaje în Sulina, Portița și Sfântu Gheorghe.

Taguri articol


12