Ideile reciclate ale PNL: Bacalaureatul diferențiat și Ziua meseriilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Ideile reciclate ale PNL: Bacalaureatul diferențiat și Ziua meseriilor
Politică 19 Mai 2017 / 17:35 300 accesări 3 comentarii

Când rămâne în pană de idei, dar are nevoie de imagine, PNL reciclează inițiative vechi. De exemplu, vineri, președintele interimar Raluca Turcan, care oricum nu mai are cine știe ce viitor în conducerea partidului, a anunțat că formațiunea pe care o conduce (deocamdată) propune Bacalaureat diferențiat și instituirea Zilei naționale a meseriilor. „Jumătate de generație de liceeni nu reușește să promoveze examenul de Bacalaureat și merge direct în șomaj sau părăsește țara pentru un loc de muncă necalificat. La acest dezastru, soluțiile se pot contura încă din perioada gimnaziului. Dacă elevii ar fi bine îndrumați, după evaluările de clasa a VI-a, spre un liceu potrivit, drumul lor în viață ar putea fi trasat în acord cu ceea ce pot și ceea ce se așteaptă de la ei. Nu toți elevii au înclinații către liceele teoretice. Nu toți elevii trebuie să fie obligați să dea un Bacalaureat teoretic! De aceea, PNL propune introducerea Bacalaureatului diferențiat: unul tehnologic, care să le asigure absolvenților traseul spre universități tehnice, și unul teoretic, care ar trebui să le permită tinerilor să acceadă în orice formă de învățământ superior. În plus, pentru cei care doresc doar o meserie, să existe posibilitatea unei calificări care să certifice însă acoperirea de competențe pentru piața muncii”, a scris Turcan, vineri, pe Facebook. Ea a mai spus că PNL propune și acordarea unor facilități fiscale firmelor mari, dar și celor mici și mijlocii, care doresc să susțină o formă de învățământ profesional. „Pentru orice investiție în formarea forței de muncă, burse, echipamente, dotări sau modernizări de licee profesionale, agentul economic să poată să-și deducă din calculul impozitului sumele aferente”, precizează Turcan. Totodată, PNL propune și instituirea Zilei naționale a meseriilor, pentru a fi organizate evenimente educaționale și campanii de informare privind promovarea învățământului profesional și tehnic. „Profesorii trebuie recalificați și susținuți să învețe continuu prin burse ce pot fi oferite și de agenții economici. Masteratul didactic trebuie pus în aplicare chiar din această toamnă. Cadru legislativ avem - ne lipsește doar dorința guvernanților de a direcționa resurse către universitățile care vor și pot să pregătească viitorii profesori”, a adăugat Raluca Turcan, citată de agerpres.ro.

Taguri articol

3 comentarii

MIHAI 08:50:47 / 20 Mai 2017
CE ESTE BACALAUREATUL

De la Spiru Haret pana astazi , nimeni nu a fost sincer preocupat si calificat ca sa reformeze , sa modernizeze invatamantul , cu exceptia perioadei socialiste , nici ea scutita de unele aspecte negative . Pe vremuri cartea era numai invatatura . Prea mult a durat perioada in care s-a spus " ai carte ai parte ". Elevii trebuie sa stie ca in capitalism scoala nu da niciun drept pe care nu va putea sa si-l instituie singur prin valoarea personala . Cineva , al carui nume nu-l citez , a spus ; " bacalaureatul este o loterie . In afara de de rezultatele absurde care par sa arate ca doua treimi din tineretul tarii este tampit si de fenomenul ca elevii cei mai bine pregatiti si inzestrati cu inteligenta de elita , nu se pot lipsi de umilirea de a cere , in acuns comisiei o protectie de care nu au nevoie , bacalaureatul este barbar , imoral , antipedagogic , si antipatriotic . Bacalaureatul , examenul examenelor , pare o sinistra imitare a unui procedeu sportiv dus la absurd : un copil care , antrenat timp de opt ani a izbutit sa strabata 50 km pe zi , sa-l pui in anul al 8-lea sa strabata intr-o zi de opt ori cate 50 km - " materia " celor opt ani de studiu ". In conditiile politice , economice si sociale in care se gaseste astazi Romania , nimic nu se poate schimba in bine atata timp cat asa zisele reforme sunt apanajul politicianismului dovedit a fi criminal . Nu exista reforma perfecta si nici nu va exista . Tebuie pornit de la idea ca si o lege imperfecta , aplicata aplicata cu profesionalism , cu competenta si raspundere , si care sa dea profesorului dreptul la o larga initiativa , poate sa dea rezultate bune , cu conditia ca profesorul sa fie la inaltimea misunii sale , dar si cu conditia ca sa fie rasplatit pe masura , nu umilit cu salarii de mizerie . Doua feluri de bacalaureat nu este o solutie . Bacalaureatul trebuie sa demonstreze ca absolventul de liceu este matur , ca are cunostintele necesare de a urma studii superioare potrivite cu calitatile sale intelectuale . Cine nu reuseste la bacalaureat sau nu vrea sa paricipe la examen , sa primeassca cetrtificatul de absolvent de liceu , certificat cu care sa se poata inscrie la scolile si cursurile profesionale .

Gigi 10:38:38 / 20 Mai 2017
Mai e ceva ...

Si puscaria de weekend , pentru coruptii penelisti , mama lor ...

Nicu 13:21:34 / 20 Mai 2017
Pentru Nicu

Daca esti salariat intro banca si vrei bani zilnic poti sa ajuti pe cei doritori de falsificat carduri bancare.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2228 secunde