Ieșirea din UE ar putea costa Marea Britanie peste 950.000 de locuri de muncă până în 2020

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Ieșirea din UE ar putea costa Marea Britanie peste 950.000 de locuri de muncă până în 2020

Externe 21 Martie 2016 / 17:17 537 accesări

O eventuală ieșire din Uniunea Europeană ar putea costa Marea Britanie 145 de miliarde de dolari și peste 950.000 de locuri de muncă până în 2020, a anunțat Confederația Industriei Britanice, în cadrul unei campanii anti-Brexit. ”Părăsirea UE ar urma să dea o lovitură puternică nivelului de trai, locurilor de muncă și creșterii economice”, a spus Carolyn Fairbairn, directoul general al CBI. ”Ce se economisește prin reducerea contribuției la bugetul UE și prin supunerea la normele impuse de UE este de departe depășit de efectele negative asupra comerțului și a investițiilor”, a adăugat directorul.

Conform unui studiu PwC, PIB-ul Regatului Unit ar putea scădea cu până la 5% până în 2020, în cazul unei retrageri din UE. Creșterea economică de asemenea ar putea fi afectată și ar putea ajunge chiar la 0% în 2017 și 2018. ”Economia ar putea să își revină încet, în timp, dar nu va putea niciodată să ajungă acolo unde era înainte de Brexit”, a avertizat Fairbairn.

Grupurile care promovează ieșirea din Uniunea Europeană a Marii Britanii susțin că acesteia i-ar fi mai bine în afara spațiului comunitar, pentru că Europa este o piață în scădere pentru exporturile Regatului Unit, iar Guvernul ar putea să încheie propriile contracte cu economii puternice și cu o creștere rapidă din întreaga lume.12