Igiena deficitară, hiba multor unități alimentare de pe litoral

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Igiena deficitară, hiba multor unități alimentare de pe litoral

Social, Sănătate 09 Iulie 2019 / 14:49 2569 accesări

Autoritatea Națională Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) informează că seria controalelor în unităţile amplasate în cele șapte zone de interes turistic - Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia - a continuat şi în săptămâna 01.07.2019 - 07.07.2019.

În acest interval, inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au verificat 249 de unități, respectiv 107 restaurante, 5 pizzerii, 5 cantine, 31 de unităţi tip fast-food, 11 braserii, 20 unităţi tip bufet, 2 unități de tip bistro, 16 baruri, 1 snack-bar, 1 pensiune, 21 de magazine alimentare, 15 laboratoare de cofetărie/patiserie, 3 cofetării/patiserii, 3 rulote, 2 tonete de înghețată, 1 supermarket, 1 unitate de produse congelate, 1 carmangerie, 2 depozite alimentare și 1 autoutilitară.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la manipularea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spații neaprobate sanitar veterinar; condiții necorespunzătoare de igienă în spațiile de producție; etichetarea și ambalarea necorespunzătoare a produselor alimentare; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, 10 restaurante, 4 unități tip fast-food, 2 baruri, 2 laboratoare cofetărie/patiserie, 2 unități tip bufet, 1 pizzerie, 1 braserie, 1 snack bar, 1 pensiune și 1 autoutilitară au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare de 196.000 de lei. ANSVSA nu a dat publicității denumirile unităților alimentare sancționate.



Ştiri recomandate

12