IGJR: Primul vehicul al Jandarmeriei Române special destinat transportului câinilor de serviciu

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

IGJR: Primul vehicul al Jandarmeriei Române special destinat transportului câinilor de serviciu

Eveniment 13 Octombrie 2017 / 20:32 657 accesări

Primul vehicul al Jandarmeriei Române special destinat transportului câinilor de serviciu a fost conceput de inginerii locotenent colonel Cristian Streza și locotenent Raul Baba. "Proiectul s-a derulat ca urmare a identificării nevoilor de dotare de pe această linie de muncă și a fost realizat la propunerea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române prin Programul Sectorial de Cercetare Dezvoltare al Ministerului Afacerilor Interne", informează un comunicat al Jandarmeriei Române transmis vineri. Vehiculul a fost conceput special pentru nevoile echipajelor de conductori câini ai Jandarmeriei Române și are dotări specifice, unice la nivelul vehiculelor de acest gen din Ministerul Afacerilor Interne. Potrivit Jandarmeriei, vehiculul poate transporta șase câini de talie mare și este prevăzut cu spații destinate depozitării materialelor de intervenție folosite la misiuni. Habitaclul este construit dintr-un material ignifug, dar și bun izolator, iar cuștile câinilor sunt fabricate din inox, fără muchii ascuțite.

"Ca dotări, vehiculul este prevăzut cu climă, ventilatoare de plafon cu acționare independentă și flux de aer continuu, iluminare cu becuri tip LED, capacitate de alimentare cu energie electrică în timpul deplasării de la autovehiculului care tractează iar în staționare, cu ajutorul generatorului de 3.000 W putere și autonomie de 7 ore", se arată în comunicat.

Pe baza acestui proiect și a perioadei de urmărire în exploatare a vehiculului, se urmărește achiziția, în măsura posibilităților, a unui astfel de mijloc de transport în fiecare județ al țării.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1684 secunde