Imagini din creierul uman, recreate de inteligența artificială

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Imagini din creierul uman, recreate de inteligența artificială
Ştiință 07 Ianuarie 2018 / 16:54 713 accesări 0 comentarii

O echipă de cercetători susţine că a utilizat inteligenţa artificială pentru a recrea imagini din creierul uman. Cercetarea realizată de specialiştii din cadrul Universităţii din Kyoto, Japonia, prezintă o serie de imagini recreate de inteligenţa artificială. Conform IFL Science, în cadrul cercetării a fost utilizată rezonanţa magnetică funcţională pentru reconstruirea imaginilor din creierul uman.

Reţeaua neuronală (DNN) a recreat pixel cu pixel imaginea. „Rezultatele sugerează că informaţiile vizuale ierarhice pot fi combinate cu eficienţă pentru reconstruirea imaginii subiective“, notează echipa. Cercetarea are la bază un studiu anterior realizat de aceeaşi echipă, în care a fost descoperit că tiparul activităţii cerebrale ar putea fi decodat în semnale. În cadrul ultimului studiu, specialiştii au utilizat trei subiecţi (doi bărbaţi şi o femeie). Acestora le-au fost arătate imagini cu lucruri precum o cutie poştală sau un leu, precum şi forme geometrice. Ulterior aceştia au fost supuşi multiplelor şedinţe de scanare care au durat 2 ore, timp de 10 luni. În cadrul celui de-al doilea experiment, aceştia au fost nevoiţi doar să-şi amintească imaginea. Cu ajutorul DNN, cercetătorii au decodat semnalele înregistrare de rezonanţa funcţională magnetică pentru reconstruirea imaginii văzute de participanţi.

Taguri articol
loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Cutremur de Crăciun?
Cutremur de Crăciun? 1234 accesări
Pagina a fost generata in 0.3883 secunde