Îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Dezvăluirea unui savant de la Harvard

Îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani

Ştiință 12 Decembrie 2019 / 12:49 11152 accesări
Profesorul George Church

Profesorul George Church

Un recunoscut profesor şi cercetător de la Harvard Medical School preconizează că îmbătrânirea oamenilor va putea fi reversibilă în mai puţin de 20 de ani. „Până acum, îmbătrânirea a fost inversată doar la şoareci. Vom şti în curând dacă metoda va da rezultate la rasa de câini cocker spaniel“, a declarat profesorul George Church, care conduce 100 de oameni de ştiinţă într-un laborator de la Harvard Medical School, într-un interviu acordat postului american CBS News.

Laboratorul lui Church lucrează şi la eliminarea maladiilor genetice şi la a-i face pe oameni imuni la toţi viruşii. Asemenea proiecte nu sunt nerealiste, spune el: „Îmbătrânirea reversibilă este un fapt care a fost dovedit în opt moduri diferite la animale”. Procesul nu implică modificarea genelor, ci se adaugă gene.

„Funcţia genetică încetineşte, aşa că o stimulăm prin introducerea unor gene suplimentare”. Acestea au fost adăugate la şoareci ca să le îmbunătăţească funcţiile cardiace şi renale, precum şi conţinutul de glucoză din sânge.

La Universitatea Tuft, un program pilot va încerca să-l trateze pe spanielul Shadow cu o terapie genetică pentru un tip de boală de inimă. Şi un grup de cercetători de la Universitatea Pennsylvania lucrează la o terapie genetică pentru câini, după cum informează Wall Street Journal. Unele proiecte încearcă să înveţe de la câini despre îmbătrânirea umană, iar altele tratează câini cu terapii care au fost utilizate de oameni. „Produsele veterinare pot fi la câţiva ani distanţă, iar apoi ne vor mai trebui cam 10 ani pentru a parcurge testele clinice pe oameni”, afirmă George Church.12