Important! Cum se modifică taxele și impozitele constănțenilor

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Proiect de hotărâre pe masa consilierilor

Important! Cum se modifică taxele și impozitele constănțenilor

Administrație 16 Decembrie 2018 / 17:09 2558 accesări

Atenție, constănțeni! Consiliul Local Constanța pregătește o serie de schimbări foarte importante în ceea ce privește taxele și impozitele locale. Pe ordinea de zi a ședinței de miercuri, 19 decembrie, figurează proiectul de hotărâre legat de modificarea și completarea Hotărârii nr. 136/2018 privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale la nivelul municipiului Constanța începând cu anul 2019. Potrivit conducerii Serviciului Public de Impozite și Taxe Constanța, propunerile de modificare vin în urma mai multor solicitări din partea mai multor direcții ale Primăriei Constanța.

CE MODIFICĂRI SUNT PROPUSE

Printre modificări se numără modificarea articolului 8 din hotărâre, astfel încât contravențiilor stabilite de autoritatea publică locală să le fie aplicabile reglementările legale stabilite de actul normativ de nivel superior. Mai exact, este vorba despre acordarea posibilității cetățenilor de a-și plăti amenzile pe loc sau în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, a jumătate din minimul amenzii. Totodată, taxa de folosire a tramei stradale datorată de către deținătorii de autovehicule concepute și construite pentru transportul de mărfuri a fost redefinită și reanalizată, în sensul că a fost eliminată suprataxarea transporturilor agabaritice, și au fost stabilite noi categorii de tonaj în funcție de care este calculat cuantumul taxei, a fost introdusă o zona de tranzit a municipiului Constanța precum și tronsoane de drum din municipiu unde nu este necesară achitarea taxei pentru cei care circulă în această zonă sau utilizează tronsoanele menționate cu condiția ca încărcătura să se încadreze în limitele admise stabilite de administratorul drumului. În cazul transporturilor care depășesc limitările de tonaj impuse, deținătorii sunt obligați să obțină de la administratrul drumului un aviz prealabil în conformitate cu dispozițiile OUG nr. 195/2002.

DE CE SUNT NECESARE SCHIMBĂRI

„Pentru anul 2019 nivelul impozitelor și taxelor locale a fost stabilit prin Hotărârea Consiliului local al municipiului Constanța nr. 136/25.04.2018. Datorită politicilor administratiei publice locale cu privire la dezvoltarea comunității este necesară adaptarea politicii fiscale adoptate la nivel local astfel încât aceasta să se înscrie in linia impusă la nivel local. Nodificările propuse au scopul de a asigura un echilibru în ceea ce veniturile la bugetul local. Nu se poate realiza la momentul prezentului proiect impactul financiar asupra bugetului”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.12