Importanța istorică a Zilei Dobrogei, susținută în Parlament de un senator constănțean

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Importanța istorică a Zilei Dobrogei, susținută în Parlament de un senator constănțean
Politică 14 Noiembrie 2017 / 10:47 564 accesări 1 comentariu
Senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu susține în Parlamentul României o declarație politică în care atrage atenția asupra importanței istorice deosebite a  datei de 14 noiembrie

Senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu susține în Parlamentul României o declarație politică în care atrage atenția asupra importanței istorice deosebite a datei de 14 noiembrie

Cu ocazia zilei de 14 noiembrie, declarată potrivit Legii nr.230/2015 “Ziua Dobrogei”, senatorul PSD Tit-Liviu Brăiloiu susține în Parlamentul României o declarație politică în care atrage atenția asupra importanței istorice deosebite a acestei date în procesul de unire națională a românilor și asupra spiritului organizatoric, demnității, grijii și înțelegerii cu care autoritățile române ale timpului au înțeles să preia acest străvechi pământ românesc, loc de popas al Sfântului Andrei, Apostolul românilor și Ocrotitorul României, meleag de conviețuire exemplară, pe lângă românii majoritari, a atât de multor etnii.

“În îndeplinirea mandatului de senator de Constanța al Partidului Social Democrat, sunt deosebit de onorat că astăzi, 14 noiembrie, chiar în ziua dedicată declarațiilor politice, am posibilitatea de a vă readuce în atenție una dintre cele mai importante etape din istoria constituirii statului național român: unirea Dobrogei cu România.

În decursul desfășurării unor evenimente istorice devastatoare, care au avut loc în secolul XX, apreciez că au fost perioade îndelungate în care acestei date, pe drept cuvânt memorabilă în istoria României moderne, nu i s-a mai acordat atenția cuvenită.

De aceea, în apropierea Zilei Naționale a României și a intrării în anul Centenarului Marii Uniri, îmi fac o datorie de onoare din a contribui la reconsiderarea importanței istorice deosebite a datei de 14 noiembrie 1878, așa cum a fost înțeleasă de marii oameni politici ai vremii și așa cum sunt convins că este necesar să o înțelegem și astăzi”, a declarat Tit-Liviu Brăiloiu.

Parlamentarul constănțean face apel la cuvintele pe care regele Carol I le-a adresat dobrogenilor la 1878 și le solicită senatorilor români să acorde acestei zile importanța istorică deosebită care i se recunoaște în procesul de constituire a statului național unitar român.

1 comentariu

Obs 07:40:11 / 15 Noiembrie 2017
Caricatura asta umana vorbeste

Un incult cu bani. Cred ca nu stie care este capitala Estoniei.

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.

Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.5096 secunde