Impozite uriașe pentru constănțenii care au imobile în paragină

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
23 de clădiri din Constanța stau să cadă

Impozite uriașe pentru constănțenii care au imobile în paragină

Administrație 23 Aprilie 2017 / 18:05 4622 accesări

Constănțenii care, din diferite motive, și-au lăsat proprietățile în paragină vor plăti impozite de până la cinci ori mai mari. Asta după ce, în urmă cu mai mult de un an, Consiliul Local Constanța a adoptat o hotărâre potrivit căreia clădirile și terenurile neîngrijite vor fi supraimpozitate. Între timp, au fost identificate 23 de imobile degradate în Constanța, pentru care proprietarii vor plăti impozite uriașe. Decizia supraimpozitării respectivelor clădiri va fi luată în cadrul ședinței de Consiliu Local de joi, 27 aprilie.

În urmă cu mai mult de un an, Consiliul Local Constanța a adoptat o hotărâre potrivit căreia clădirile și terenurile neîngrijite vor fi supraimpozitate. Această măsură a fost luată pentru a-i determina pe proprietarii neglijenți, ale căror clădiri și terenuri strică imaginea orașului, să își întrețină imobilele. Între timp, au fost identificate mai multe imobile degradate, pentru care proprietarii vor plăti impozite de până la cinci ori mai mari. Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de joi, 27 aprilie, se află nu mai puțin de 23 de proiecte de hotărâre privitoare la aplicarea unor impozite mai mari cu 300%, 400% sau 500% pentru clădirile și terenurile degradate din oraș.

UNDE SE AFLĂ CLĂDIRILE DEGRADATE

Imobilele impozitate cu 300% mai mult decât în mod normal sunt cele aflate în str. Vasile Lucaciu nr. 31, str. Dobrogei nr. 42, str. Ion Rațiu nr. 106, str. Gavril Muzicescu nr. 23, str. Gheorghe Marinescu nr. 77, str. Baba Novac nr. 42, str. Izvor nr. 34 (corp C1 și C2) și str. Siretului nr. 17. Cele pentru care vor fi aplicate impozite de patru ori mai mari se află în str. Oleg Danovski nr. 17, str. Maior Șofran nr. 18, str. Lt. Ștefan Panaitescu nr. 34, Sat Vacanță - zona Luna Park (stație gară trenuleț) și Casa Sibiu, str. Medeea nr. 24, str. Bujorului nr. 21, str. Ion Lahovary nr. 27, str. Sabinelor nr. 2 și str. Pictor Nicolae Grigorescu nr. 28. Nu în ultimul rând, au fost identificate cinci clădiri aflate în stare avansată de degradare, pentru care specialiștii din cadrul Primăriei au considerat că se impune un impozit mai mare cu 500%. Este vorba despre imobilele aflate în str. Nicolae Iorga nr. 77, b-dul. Mamaia nr. 132, str. Gheorghe Marinescu nr. 1, str. Răsăritului nr. 3 și str. General Manu nr. 26.

DE UNDE A PORNIT IDEEA

Amintim că autoritățile locale din Constanța au luat decizia de a supraimpozita clădirile degradate după ce problema a fost ridicată, în mai multe rânduri, în cadrul reuniunilor Asociației Municipiilor din România. De altfel, mulți primari de orașe și municipii de pe litoral s-au plâns, de-a lungul timpului, că, din cauza clădirilor abandonate, turismul este afectat. Ideea supraimpozitării imobilelor neîngrijite i-a aparținut președintelui Asociației Municipiilor din România, Ilie Bolojan, care a precizat că, prin introducerea respectivei prevederi, autorităţile nu sunt obligate să aplice supraimpozitarea, ci doar oferă această posibilitate.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1794 secunde