Impozitul forfetar, în sfârșit o idee bună?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
Impozitul forfetar, în sfârșit o idee bună?
Economie 25 Iunie 2019 / 17:27 421 accesări 0 comentarii
Din 1,2 milioane contribuabili, cam 1,15 milioane aduc doar 2% din veniturile la bugetul de stat. Poate ar fi cazul de impozit forfetar?

Din 1,2 milioane contribuabili, cam 1,15 milioane aduc doar 2% din veniturile la bugetul de stat. Poate ar fi cazul de impozit forfetar?

Impozitul forfetar ar putea fi mai indicat atât pentru mediul de afaceri cât şi pentru Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, în condiţiile în care 45.000 de companii din 1,2 milioane aduc 98% din veniturile la bugetul de stat, a afirmat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici - „În România astăzi sunt aproximativ 1,2 milioane de contribuabili. Cam 45.000 aduc 98% din veniturile la buget. Asta înseamnă că o mare parte din ceea ce înseamnă ANAF (resurse financiare, umane etc) este alocată fără un temei logic. Pe de altă parte, companiile sunt sufocate de foarte multe verificări pe care ANAF le desfăşoară. Şi atunci spun aşa - dacă un milion o sută şi ceva de firme aduc undeva la 2% atunci poate o abordare de acest tip, forfetar, ar fi mai indicată pentru ambele părţi. Şi pentru mediul de afaceri şi pentru ANAF. Poate o sumă fixă stabilită anual de către stat, în mod transparent, ţinând cont de cifra de afaceri a acelei companii, şi atunci Fiscul nu trebuie să-l mai verifice pe acel contribuabil“.

Loading...

Adaugă comentariul tău

NOTĂ: Te rugăm să comentezi la subiect. Sunt interzise atacurile la persoană, limbajul vulgar sau tendenţios şi postarea materialelor publicitare. Încălcarea acestor norme va fi sancţionată cu ştergerea imediată a comentariului.Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.2389 secunde