Împușcături cu victime în centrul Parisului! Champs-Elysées, închis!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

Împușcături cu victime în centrul Parisului! Champs-Elysées, închis!

Externe 20 Aprilie 2017 / 23:09 3954 accesări

Sursa foto: antena3.ro

Sursa foto: antena3.ro

Un agent de poliţie a fost ucis, iar alţi doi au fost răniţi într-un atac armat produs joi seară în centrul Parisului, unul dintre autorii atacului fiind împuşcat mortal, anunţă surse din cadrul serviciilor de securitate citate de postul France Info. Autorităţile franceze nu au stabilit dacă este un incident de drept comun sau de un act terorist, iar un suspect este urmărit activ, au precizat sursele citate.

Ministerul francez de Interne a transmis că un agent de poliţie a murit, iar altul a fost rănit într-un schimb de focuri produs pe Bulevardul Champs-Elysées din Paris cu doar trei zile înaintea primului tur al scrutinului prezidenţial. Premierul Bernard Cazeneuve s-a deplasat la ora 22.00 (23.00, ora României) la Palatul Elysée pentru a-i prezenta preşedintelui François Hollande un raport oficial despre incident. În Franţa este în vigoare starea de urgenţă în urma unei serii de atentate islamiste soldate în ultimii doi ani cu 238 de morţi. Incidentul a avut loc între stațiile de metrou Franklin-Roosevelt and Georges V. Mai multe stații de metrou din zonă au fost închise. Ministerul francez de Interne a transmis că presupusul atacator a fost ucis. Presa francează relatează că atacatorul ar fi deschis focul cu o armă automată în direcția unei patrule de poliție. Polițistul rănit a fost împușcat în zona capului, relatează Le Parisien.

Nu este clar dacă este vorba de un incident terorist sau o tentativă de jaf armat.

INVESTIGAŢIA ÎN CAZUL ATACULUI DE LA PARIS, PRELUATĂ DE DIRECŢIA ANTITERORISTĂ A PARCHETULUI

Direcţia antiteroristă a Parchetului din Paris a preluat investigaţia în cazul incidentului armat produs joi seară în centrul Parisului, soldat cu moartea unui poliţist şi a atacatorului. "Direcţia antiteroristă a Parchetului din Paris a fost sesizată în cazul atacului de pe Bulevardul Champs-Elysées, soldat cu moartea unui agent de poliţie", au transmis autorităţile franceze, potrivit postului Europe1. Conform Ministerului de Interne, o maşină a oprit în dreptul unui vehicul al poliţiei, iar un individ a deschis focul cu o armă automată spre poliţişti. În schimbul de focuri care a urmat au murit un poliţist şi atacatorul. Deocamdată, nu s-a stabilit care a fost mobilul atacului.

O TURISTĂ STRĂINĂ, RĂNITĂ

O turistă străină a fost rănită în atacul armat produs joi seară în centrul oraşului Paris, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro, fără a dezvălui naţionalitatea victimei. "O turistă a fost rănită de gloanţe, având răni la un picior", a declarat un oficial din cadrul poliţiei franceze. Oficialul citat nu a dezvăluit naţionalitatea turistei.

AUTORUL ATACULUI, SUSPECTAT DE ACTIVITĂŢI TERORISTE

Presupusul autor al atacului armat comis joi seară în centrul oraşului Paris era vizat de o investigaţie antiteroristă, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro.

FRANCOIS HOLLANDE: DOVEZILE EXISTENTE ÎN ATACUL DE LA PARIS INDICĂ UN INCIDENT DE TIP "TERORIST"

Indiciile existente în atacul armat comis în Paris sunt de tip "terorist", a declarat preşedintele Franţei, François Hollande, după reuniunea de criză desfăşurată la Palatul Elysée, relatează site-ul cotidianului Le Figaro.

REŢEAUA TERORISTĂ STAT ISLAMIC REVENDICĂ ATENTATUL

Reţeaua teroristă Stat Islamic a revendicat, într-un comunicat difuzat în cursul nopţii de joi spre vineri, atacul armat comis în centrul oraşului Paris, a anunţat Institutul american SITE, specializat în monitorizarea site-urilor islamiste. Mesajul de revendicare a fost transmis prin intermediul agenţiei de ştiri Amaq, aparţinând reţelei teroriste Stat Islamic.

Potrivit organizaţiei teroriste sunnite care a proclamat un "califat" în regiuni ocupate în Siria şi Irak, atacul cu armă automată de la Paris a fost comis de islamistul Abu Yusuf al-Beljiki. Este vorba de un islamist belgian, au declarat surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro.

AUTORUL ATACULUI, SUSPECTAT DE ACTIVITĂŢI TERORISTE

Presupusul autor al atacului armat comis joi seară în centrul oraşului Paris era vizat de o investigaţie antiteroristă, anunţă surse din cadrul poliţiei citate de cotidianul Le Figaro.

Citește și:

Duminică, Franţa îşi alege preşedintele!

Franța a prelungit pentru a cincea oară starea de urgență post-atentate

Nu vor să vadă realitatea pe marele ecran! Un film despre tragedia de la Bataclan, aspru contestat

Infern de Ziua Franței - 84 de morți

Alertă cu bombă la Paris: străzi pustii, explozie controlată

La un an de la atentatele de la Paris, Franța prelungește starea de urgență12
Pagina a fost generata in 0.1438 secunde