În 12 luni dispare UE?

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În 12 luni dispare UE?
Externe 28 Iunie 2018 / 16:51 246 accesări 0 comentarii
Ministrul de interne şi vicepremierul italian Matteo Salvini: „Într-un an, vom vedea dacă Europa unită va mai exista sau nu”

Ministrul de interne şi vicepremierul italian Matteo Salvini: „Într-un an, vom vedea dacă Europa unită va mai exista sau nu”

Uniunea Europeană se confruntă cu o criză existenţială şi s-ar putea destrăma în următoarele 12 luni, a declarat miercuri, într-un interviu apărut în engleză, controversatul ministru de interne şi vicepremier italian Matteo Salvini, relatează dpa. Într-un interviu pentru revista germană Der Spiegel, Salvini a spus că summitul din această săptămână de la Bruxelles, care cel mai probabil va fi dominat de dispute privind migraţia şi bugetul, va expune faptul că blocul comunitar "este mai divizat ca oricând". "În următoarele luni, se va decide dacă Europa are în continuare un viitor în forma sa actuală sau dacă întreaga chestie a devenit futilă", a spus el. "Nu e vorba doar de bugetul pentru următorii şapte ani. Anul viitor vor avea loc şi noi alegeri pentru Parlamentul European. Într-un an, vom vedea dacă Europa unită va mai exista sau nu", a adăugat el.

Salvini conduce partidul de extremă-dreapta Liga, iar printre aliaţii săi europeni se numără premierul ungar autoritar Viktor Orban, lidera de extremă-dreapta franceză Marine Le Pen şi partidul german anti-UE Alternativa pentru Germania. Un avans al acestor partide la alegerile pentru Parlamentul European, în detrimentul grupurilor politice mainstream precum social-democraţii (PES) şi conservatorii (PPE), ar determina o realiniere majoră în politicile UE. În interviul pentru Der Spiegel, Salvini a mai spus că îşi doreşte ca organizaţiile neguvernamentale să nu mai salveze migranţi care traversează Mediterana, deoarece "ele îi sprijină pe traficanţii de migranţi şi stimulează riscul de a încerca astfel de traversări". Activităţile de salvare, a sugerat el, ar trebui în schimb desfăşurate de "gărzile de coastă ale Libiei, Tunisiei şi Egiptului".Ştiri recomandate

Pagina a fost generata in 0.1713 secunde