În 14 județe, n-au fost încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naționale

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În 14 județe, n-au fost încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naționale
17 Noiembrie 2016 / 22:31 236 accesări 0 comentarii

În 14 județe n-au fost încă încheiate contracte de deszăpezire pentru drumurile naționale în timp ce în 27 de județe astfel de contracte au fost încheiate, potrivit Ministerului de Interne.

"Referitor la drumurile naționale, au fost încheiate contracte de deszăpezire în 27 județe, iar pentru celelalte județe (AR, CT, CL, DB, GL, GR, GJ, HR, IF, MS, PH, SB, VS și VL) procedurile de contractare sunt în diverse stadii. La nivelul drumurilor județene, activitatea s-a finalizat în 34 de județe și în Municipiul București. În două județe (MH și NT) sunt contracte valabile până la data de 31.12.2016 (începând cu data de 01.01.2017 contractele sunt în procedură de achiziție), alte două județe (GR și MS) au contracte încheiate pentru o parte din teritoriu (pentru diferență sunt în curs de atribuire), un județ (CT) asigură în

regie proprie, iar două județe (AG și PH) nu au încheiate contracte (procedurile de achiziție sunt în diverse stadii)", potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Interne remis joi MEDIAFAX.

În ceea ce privește materialele antiderapante, s-au constituit aproape 150.000 tone de sare, aproape 5.000 tone de clorură de calciu, peste 300.000 de tone de nisip și aproape 500 tone de alte produse ecologice. De asemenea, sunt pregătite să intervină peste 13.000 de utilaje, potrivit MAI.

”Am toată încrederea că forțele MAI vor interveni corespunzător, dar mă aștept la o responsabilitate egală și din partea autorităților locale și al CNAIR. Am constatat că există întârzieri la nivelul autorităților locale în încheierea contractelor de deszăpezire și că au existat situații când responsabilii de întreținerea drumurilor nu și-au făcut datoria”, a transmis ministrul Dragoș Tudorache.

Totodată, Poliția Română a realizat o analiză a situației contractelor încheiate până la acest moment la nivel național. Astfel, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat 8 contracte, dintr-un necesar de 11, pentru execuția lucrărilor de întreținere pe timpul iernii a autostrăzilor, celelalte 3 contracte fiind în diverse stadii.

MAI a cerut prefecților ca până la data de 21 noiembrie să publice contractelor de deszăpezire pe site-urile oficiale ale instituțiilor prefectului.Pagina a fost generata in 0.1955 secunde