În bazele din România sunt în jur de 5.000 de militari NATO, majoritatea americani

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

În bazele din România sunt în jur de 5.000 de militari NATO, majoritatea americani

Administrație 04 Iulie 2022 / 08:08 596 accesări

Sute de militari ai unei celebre divizii aeropurtate americane au ajuns în baza Mihail Kogălniceanu din Constanţa. Ei îi schimbă pe colegii trimişi în România pentru întărirea flancului estic al Alianţei Nord-Atlantice. Militarii americani fac parte din Divizia 101 Aeropurtată, o unitate care a luat parte la toate marile războaie duse de americani în ultimii 80 de ani.

În perioada următoare, se vor antrena alături de militarii români și vor lua parte la diverse exerciții ale NATO.

Potrivit analiștilor militari, unitatea din care vin americanii are foarte multă experiență în luptă și este foarte bine dotată.

În afară de componența în divizie, în structura diviziilor, a câte 3 brigade combat teams, fiecare divizie are și o brigadă de aviație. Deci mobilitate foarte mare, pregătire foarte bună.

În prezent, în România sunt în jur de 2.000 de militari americani, cu 1.000 mai mulți decât înainte ca Putin să invadeze Ucraina. Numărul acestora va crește însă în viitorul apropiat. La Summitul de la Madrid, președintele Biden a anunțat că SUA vor avea în România o întreagă brigadă.

Franța va conduce grupul de luptă al NATO de la Cincu, care ar putea ajunge la 3-5.000 de militari, față de cei o mie de acum, a declaratGl.(r.) Virgil Bălăceanu, analist militar.

În prezent, în diversele baze din România sunt în jur de 5.000 de militari NATO.

Sursa: Știrile TVR.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1833 secunde