În ce condiții poţi fi amendat chiar dacă ai anvelope de iarnă

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

În ce condiții poţi fi amendat chiar dacă ai anvelope de iarnă

Administrație 01 Decembrie 2020 / 12:49 524 accesări

Anvelopele de iarnă sunt obligatorii dacă drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Conducătorii auto care circulă fără anvelope de iarnă atunci când condițiile meteo impun acest lucru, riscă să primească o amenda intre 9 si 20 de puncte, respectiv intre 1.305 lei si 2.900 de lei. Mai mult, soferilor li se retine certificatul de inmatriculare sau de inregistrare. Fapta este considerată de gravitate maximă, fiind încadrată în grupa IV de amenzi.

Mai mult, conducătorii auto pot primi amendă chiar dacă au anvelope de iarnă şi considerâcă pot circula fără griji pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, polei, etc.

Constituie contravenții și se sancționează cu amenda prevăzută în clasa a II-a de sancțiuni următoarele fapte săvârșite de persoane fizice: – conducerea unui autovehicul care are montate anvelope cu alte dimensiuni sau caracteristici decât cele prevăzute în certificatul de înmatriculare sau de înregistrare ori sunt uzate peste limita admisă.

Producătorii de anvelope au prevăzut martori de uzură care sunt poziționaţi între blocurile profilului de pe anvelopă, au o înălțime de 1,6 mm, astfel că limita maximă de uzură este de 1,6 mm, iar limita pentru minima siguranţă este de 2 mm.

Deci, limita minimă admisă precizată în Codul Rutier este dată de martorul de uzură care este pe anvelopă.

Astfel, în cazul în carepoliția constată că anvelopele sunt uzate,amenda poate ajungela 725 de lei.Ştiri recomandate

12
Pagina a fost generata in 0.1574 secunde