În ciuda votului românilor, Iohannis nu îl vrea pe Dragnea premier

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...

În ciuda votului românilor, Iohannis nu îl vrea pe Dragnea premier

Politică 13 Decembrie 2016 / 12:12 1155 accesări

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi că va începe consultările cu partidele intrate în Parlament, pentru formarea noului guvern, estimând că este foarte probabil ca în cursul săptămânii viitoare să convoace noul Legislativ.

Mâine am prima rundă de consultări și vom vedea ce își imaginează fiecare partid și cum își propune fiecare agenda. Criteriile de integritate rămân în picioare pentru desemnarea premierului”, a declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă se teme de o eventuală suspendare, cu care amenință unii lideri PSD din țară în cazul în care nu îl va nominaliza pe Liviu Dragnea în funcția de premier, Iohannis a afirmat că "nu mă tem de niciun demers politic legitim". Cât privește independența Justiției și modalitatea în care va acționa viitorul premier, președintele a declarat că va avea mai multe discuții cu acesta.

Iohannis susține că nu trebuie luate în calcul măsuri extreme, cum ar fi dizolvarea Parlamentului, în cazul în care nu se ajunge la o înțelegere privind numirea premierului. "Cred că până la urmă toată lumea se va calma și va ateriza cu picioarele pe pământ pentru a forma un Guvern", a mai spus Iohannis.12