În Columbia, de „Ziua leneviei“, se luptă împotriva bolii secolului - stresul!

Nu ai găsit subiectul dorit?
Foloseşte căutarea ...
În Columbia, de „Ziua leneviei“, se luptă împotriva bolii secolului - stresul!
Lifestyle 21 August 2017 / 17:20 516 accesări

Pe străzile orașului columbian Itagui, rezidenții au instalat duminică numeroase saltele și hamacuri pentru a celebra "Ziua leneviei", un eveniment conceput inițial pentru a-i invita pe trecătorii stresați să își încetinească pașii, să se oprească și să se relaxeze, informează AFP. Această zi dedicată relaxării este sărbătorită în fiecare an, începând din 1985, în acest oraș cu 200.000 de locuitori din nord-vestul Columbiei, ai cărui conducători vor să legifereze dreptul la odihnă.

În mod paradoxal, Itagui era cunoscut până la acea dată mai degrabă pentru activitatea sa comercială intensă și pentru un parc industrial prosper. În urmă cu 32 de ani, unul dintre locuitorii lui, Carlos Mario Montoya, a avut ideea ca orașul să celebreze nu doar vitalitatea sa economică, ci ar trebui și să învețe să se relaxeze și să aprecieze viața. „Voiam să atragem atenția asupra importanței pe care o au timpul liber și activitățile recreative în societate”, a spus Carlos Mario Montoya, în vârstă de 65 de ani.

Organizator al unui eveniment ce atrage în fiecare an tot mai mulți participanți, el este unul dintre puținii oamenii care nu s-au odihnit duminică în Itagui. "Pentru dreptul la lenevie, cu toții la muncă!", a spus Montoya, lansând o lozincă amuzantă. Un concurs pentru desemnarea celei mai frumoase pijamale, o bătaie cu perne și o cursă cu paturi pe roți s-au aflat în programul evenimentului. "Cea mai răspândită boală din zilele noastre este stresul, tărăboiul din viața cotidiană", a spus John Jairo Alonso, purtând o pijama, în plină zi. Întins pe o saltea uriașă alături de soția lui, mama lui și câțiva prieteni, el a amenajat la nivelul solului un spațiu confortabil pentru lenevit, sub privirile trecătorilor. "Vă rugăm să nu ne deranjați", a spus el, zâmbind. "Ne vom petrece restul zilei în pat", a continuat același localnic. Potrivit unui sondaj realizat în 2007 în Columbia, 24% dintre bărbați și 28% dintre femei s-au declarat afectați de un stres de intensitate ridicată.

Taguri articol


12
Pagina a fost generata in 0.1422 secunde